HP-HVOF thermisch gespoten lagen voor reparatie en nieuwbouw!

HP-HVOF thermal spraying

Merk:

HP-HVOF Thermal Spraying

Model:

nvt

Status:

Nieuw

Prijs:

op aanvraag

Levering:

Levering in overleg

CZL Tilburg heeft sinds een aantal jaren een van de modernste thermisch spuitinstallaties in bedrijf. De installatie is geschikt voor het aanbrengen van slijtage-, corrosiebestendige- of reparatielagen. Met deze techniek worden plastische poederdeeltjes met supersonische snelheid geprojecteerd op het te behandelen werkstuk. Door de extreem hoge snelheid vindt er een binding op atomair niveau plaats, hetgeen een hoge hechtsterkte garandeert. Door de hoge snelheid hoeven de poederdeeltjes minder opgewarmd te worden. Dit is een bijkomend voordeel in vergelijking met conventionele thermische spuitprocessen. Hierdoor krijgt het werkstuk uiteindelijk met een lage temperatuurbelasting te maken. Deze blijft in bijna alle gevallen onder 200° Celsius en in bijzondere gevallen zelfs onder 80° Celsius!

 

CZLTilburg kan de volgende laagtypes aanbrengen:

• lagen op basis van chroom- of wolframcarbides welke buitengewoon slijtvast zijn;

• lagen op basis van ijzer en chroom met een hoge hardheid. Deze lagen zijn nog conventioneel te slijpen of te bewerken;

• koperlagen als ondergrond voor galvanische lagen;

• nikkellegeringen voor een maximale corrosieweerstand

 

Door de onbeperkte instelmogelijkheden van de installatie kan het proces en laagtype specifiek op de toepassing afgestemd worden. De laagdikte kan, afhankelijk van het gekozen laagtype, variëren van 50 µm tot 6 mm. Door toepassing van een robotmanipulator is er een grote keuzevrijheid in te behandelen oppervlakken. Vanzelfsprekend spelen vorm en geometrie een rol bij het mogelijk aan kunnen brengen van een HP-HVOF-laag. Hier ligt juist de sterkte van CZL Tilburg. Waar anderen tegen grenzen aanlopen, begint voor ons de uitdaging.

 

Neem voor meer informatie over deze bijzondere oppervlaktebehandeling met buitengewone mogelijkheden contact op met Arthur Hendriks, telefoon 013-5703370.

 

Afmetingen

Min. doorsnede Max. doorsnede Max. lengte Max. gewicht

Ø 6 mm Ø 1.200 mm 5.000 mm 3.000 kg

 

CZL Tilburg BV

Adres

Boterberg 30

5047 ST

Tilburg

Telefoon

+31-(0)13-570 33 70

Fax

+31-(0)13-570 49 06

E-mail

info@czltilburg.nl

Website

www.czltilburg.nl

Ga naar bedrijfsprofiel