Nieuws

Genomineerden ION Borghardt Award 2018 bekend gemaakt

(31-10-2018)

ION Borghardt Award 2018

Tijdens SURFACE 2018 wordt de ION Borghardt Award uitgereikt aan de meest innovatieve ontwikkeling van de afgelopen 2 jaar. Het doel van de prijs is om de vooruitstrevende initiatieven in het vakgebied industriële oppervlaktetechnologie te stimuleren. De award wordt geïnitieerd door de Stichting Borghardt Fonds.

Voor elke editie wordt door het stichtingsbestuur een jury benoemd die raakvlakken heeft met de aandachtsvelden die voor de betreffende editie van de ION Borghardt Award worden gevraagd. De prijsuitreiking vindt plaats op dinsdag 13 november 2018 om 09.30 uur tijdens de opening van de Week van de Oppervlaktetechnologie in ’s-Hertogenbosch. Voor de ION Borghardt Award konden zich bedrijven aanmelden die actief zijn in de oppervlaktebehandelende industrie. De genomineerden zullen op een innovatie expositie bij de centrale entree van de SURFACE Campus tentoongesteld worden. De winnaar ontvangt naast de award, eeuwige roem en de plaquette, ook media-aandacht in onder andere het Vakblad OT (Oppervlaktetechnieken).

Genomineerden 2018

·       AD Chemicals en Hollandia Infra: PreCoat voor conservering zware staalconstructies. Bij het  vernieuwde productieproces wordt PreCoat toegevoegd aan het bestaande proces. Hierdoor optimaliseert zowel het voorafgaande productieproces (afname slijpactiviteiten) als het conserveringsproces. De langere ‘overstandtijd’ tussen stralen en conserveren maakt kwalitatief hoogwaardigere conservering mogelijk. Foto: AD Chemicals – Hollandia Infra

·       BYK Gardner: Touch the color met spectro2guide – Volgende generatie kleurmeting. Al jarenlang is kleurstabiliteit een belangrijk kwaliteitscriterium voor fabrikanten en klanten. Dat is de reden waarom BYK-Gardner een draagbare spectrofotometer heeft gecombineerd met een glansmeter en fluormeter. De spectro2guide opent nieuwe perspectieven, niet alleen voor monitoring van de kleurkwaliteit maar ook om het op lange termijn te garanderen.

·       HaTwee en Molcon: Agripol buitenbestendige 1-laags poedercoating. HaTwee ontwikkelde voor Molcon Interwheels een nieuwe duurzame 1-laag polyester poedercoating met ongeëvenaarde corrosiebescherming. Agripol haalt 1000 uur zoutneveltest op gestraald staal zonder conversielaag met minder dan 2 mm onderroest

·       Kluthe Benelux: Lage temperatuur zinkfosfateren met de Decorrdal LT-serie. De Decorrdal LT-serie bespaart op energie- en chemieverbruik tot wel 30%. Door duidelijk geringere slibvorming zullen niet alleen de afvoerkosten van zinkfosfaathoudend sludge, maar ook de onderhoudskosten aan de installatie tot wel 25% worden gereduceerd.

·       MAVOM Chemie: MAVOMmate platform, op een volledig nieuwe manier toegang tot kwaliteitsbewaking. MAVOM Chemie introduceert in samenwerking met zijn partner CE-Mate in Q1-2019 de eerste versie van het MAVOMmate platform. Het MAVOMmate platform geeft MAVOM-klanten op een volledig nieuwe manier toegang tot kwaliteitsbewaking op maat, in combinatie met het Medimate Minilab®.

www.weekvandeoppervlaktetechnologie.nl

Fotobijschrift: ION Borghardt Award 2018