Nieuws

Nieuwe Seco keramische snijplaten en freeslichamen voor snel frezen Ni-superlegeringen

(03-01-2018)

Seco Tools biedt nu Secomax™ CS300 keramische snijplaten en RN/RP-freeslichamen om de productiviteit van frezen en draaibewerkingen met zware onderbroken sneden op nikkelhoudende warmtebestendige superlegeringen (HSRA) te verhogen. De nieuwe frezen verhogen de productiviteit tot wel acht keer in vergelijking met standaard hardmetalen frezen en zijn ideaal voor het bewerken van een breed scala aan onderdelen voor de luchtvaart en energieopwekkende turbinesegmenten.

CS300-snijplaten zijn gemaakt van keramiek van het SiAlON-type en bieden een hoge taaiheid en weerstand tegen kerfslijtage en temperatuurschokken. De inzetstukken optimaliseren flankslijtageweerstand bij hogere snijsnelheden, variërend van 600 tot 1200 meter per minuut, en laten voedingen van 0,05 tot 0,15 mm per tand toe. Samen verlagen deze eigenschappen de bewerkingskosten per werkstuk, verhogen de uitvoer, verkorten doorlooptijden en zorgen voor een lager energieverbruik.

Gehard en met nikkel bekleed

Nieuwe RN/RP-freeslichamen zijn gehard en met nikkel bekleed voor hoge betrouwbaarheid, verminderde spaanwrijving en betere weerstand tegen hoge temperaturen. Klemwigklemmen zorgen voor betere snijplaatklemming en beschikken over inwendige luchtkoelkanalen die zorgen voor een optimale spaanafvoer en warmteregeling. De metrische reeks omvat freeslichamen met RP 1204 voor vlakfrezen en zittingen in diameters van 32 tot 50 mm. Frezen met RN 1207 en RN 1204 voor vlakfrezen zijn verkrijgbaar in diameters van 32 tot 125 mm. Het Engelse assortiment (imperial) omvat diameters 2,0", 2,5" en 3,0".

www.secotools.com