Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Accuschaar voor zware industriële kniptoepassingen tot 65 ton

Accu-aangedreven hydraulische scharen geschikt voor zware industriële kniptoepassingen. Een oplossing die tot op heden niet verkrijgbaar was op de markt. Tot nu! Gebaseerd op Holmatro’s huidige krachtige industriële mobiele scharen en de bewezen technologie van haar accu-aangedreven redgereedschappen presenteert Nederlands hydrauliekspecialist een compleet nieuwe serie accuscharen, speciaal ontwikkeld voor de recycling, sloop-, ontmantelings- en vervangingsindustrie.

Moeilijk bereikbare situaties

Als het gaat om hydraulisch knippen, is Holmatro wereldwijd een bekende speler. En ondanks dat Holmatro’s knipgereedschap in vrijwel alle toepassingen te gebruiken is, vereisen sommige situaties extra aandacht. Moeilijk te bereiken locaties bijvoorbeeld. Of knippen in kleine ruimtes. Speciaal voor deze situaties komt Holmatro met een nieuwe industriële accuschaar. Nog altijd ontworpen om snel en met precessie te knippen van harde materialen, biedt deze schaar het perfecte alternatief wanneer de ruimte beperkt is en een pomp in de weg staat. Omdat de schaar de bediener meer flexibiliteit biedt, wordt zowel tijd als geld bespaard in vergelijking met de traditionele schaar, slang en pomp combinatie.

Ultieme bewegingsvrijheid

Holmatro’s industriële accuschaar is een uitbreiding van de huidige mobiele ICU scharenserie, alleen draadloos. Draadloos betekent simpelweg dat de draad, of in dit geval de slang, is verwijderd, waardoor je niet meer afhankelijk bent van een externe stroombron. Het is duidelijk wat de voordelen van draadloze, accu-aangedreven gereedschappen zijn. De afwezigheid van de slang geeft de gebruiker volledige bewegingsvrijheid. De gebruiker hoeft alleen maar de aan/uit-schakelaar in te drukken om aan het werk te gaan. De inline bedieningshandgreep met 360° toegang is altijd binnen handbereik. En in combinatie met de ergonomische draagbeugel wordt zelfs in de moeilijkste posities een optimaal werkcomfort geboden. De accu bevindt zich bovenop het gereedschap. Dit maakt het altijd bereikbaar en eenvoudig te vervangen, zelfs in krappe ruimten.

Ongeëvenaarde prestatie

Bij accu-aangedreven gereedschappen is er geen uitstoot, waardoor ze gezonder zijn voor de gebruiker en minder schadelijk voor het milieu. De accu van Holmatro’s nieuwe industriële scharen is gebaseerd op de bewezen lithium-ion-accutechnologie die een lange levensduur van de accu combineert met een hoge capaciteit voor maximaal gebruik. Hierdoor leveren de scharen exact dezelfde prestatie als hun equivalent met slang, met een maximale knipkracht van 65 ton. De aandrijfeenheid bevat een ultra-efficiënt systeem met directe aandrijving dat lichter is en minder geluid maakt. De hydraulische pomp wordt direct aangedreven door een krachtige motor met een verhoogde snelheid. Elektronische snelheidsregeling zorgt ervoor dat deze gemaximaliseerde snelheid tijdens de hele knipactie wordt gehandhaafd, zelfs bij zware belasting van het gereedschap of wanneer de accuspanning daalt.

Duurzame constructie

De industriële, accu-aangedreven scharen van Holmatro zijn ontworpen voor zwaar gebruik in de moeilijkste omstandigheden. De scharen worden gemaakt van hoogwaardig aluminium, waardoor ze sterk en toch zeer licht zijn. Ze hebben een zeer duurzame constructie en zijn uitermate veilig te bedienen. Dankzij onderdelen als de dodemansfunctie en de afscherming van alle bewegende onderdelen, wordt het risico op eventuele ongelukken aanzienlijk verkleind. De robuuste behuizing van de accupomp is geheel weerbestendig. Dit geldt ook voor de elektronica binnenin de accupomp. De printplaat is klein en volledig afgedicht ter bescherming tegen vocht en stof. De accugereedschappen hebben de verplichte valtest van de NFPA doorstaan en hebben een IP54-classificatie voor bescherming tegen stof en spatwater uit iedere richting.

www.holmatro.com

Dit bericht delen?