Rubriek: Bevestigingstechniek

All-in-One Solutions op Valk Welding stand Welding Week

De ontwikkelingen op het gebied van lasrobotisering gaan zeer snel. Bedrijven zitten met veel vragen. Hoe kun je lasrobots ook voor zowel kleinere series flexibel in zetten? Hoe houd je daarbij de wisseltijden zo kort mogelijk? Hoe het zit met lasnaadvolgen? Hoe kun je een hoge inschakelduur bereiken?

Valk Welding snapt dat de vragen per bedrijf verschillen en geeft aan de hand van tal van oplossingen antwoord op specifieke klantvragen. ‘Met de Panasonic robots, die specifiek voor het lasproces zijn ontwikkeld en de hard- en software oplossingen die we de afgelopen jaren zelf hebben ontwikkeld, bieden we onze klanten All-in-One oplossingen uit één hand,” zegt CCO Peter Pittomvils aan de vooravond van de Welding Week, de belangrijkste vakbeurs op lasgebied in de Benelux. Robotintegrator Valk Welding die gespecialiseerd is in de turn-key levering van complete ‘All-in-One’ lasrobotinstallaties en ontwikkeling van innovatieve hard- en softwarematige oplossingen, toont tijdens de beurs de laatste ontwikkelingen waarmee de metaalindustrie de continuïteit en betrouwbaarheid van het lasproces verder kan optimaliseren in een tijd van personeelstekort en vergaande digitalisering en automatisering.

Offsite VR-teaching

Als noviteit staat deze editie van de Welding Week de introductie van Offsite VR-teaching centraal. Dit is een nieuwe manier om met VR technologie een lasrobot te programmeren. Alle componenten die een hoog betrouwbaar proces en hoge mate van nauwkeurigheid in onbemande productiesituaties mogelijk maken worden gedemonstreerd op een lasrobotinstallatie. Daarbij is een lasrobot gemonteerd op een E-frame met twee naast elkaar gelegen werkstations. Een ruimtebesparend concept, dat een hoge inschakelduur combineert met een hoge mate aan flexibiliteit. Valk Welding heeft verschillende robottoortsen ontwikkeld, waarvan een uitvoering met een lasersensor lasnaadvolgsysteem, plasmasnijkop, Servo Pull TIG en geïntegreerde lasrookafzuiging. Daarnaast laat Valk Welding zien hoe je hun lasdraad storingsvrij van vat naar robot transporteert.

Programmeertijd verkorten

Om de programmeertijd van lasrobots verder te verkorten heeft Valk Welding Quick Programming Tools (QPT) ontwikkeld. Samen met systemen om het lasproces te monitoren zullen al deze modules tijdens de beurs gedemonstreerd worden.

www.valkwelding.com

Welding Week: Hal 4, stand D160

Dit bericht delen?