Rubriek: Verspaning

Automatisch beladen HURCO bewerkingscentra helpt klokrond te produceren

HURCO toont hoe de samenwerking tussen bewerkingscentrum en beladingsrobot met een gegarandeerde kwaliteit voor meer efficiëntie bij de productie zorgt. Voor de machinebelading kunnen HURCO bewerkingscentra met geschikte automatiseringssystemen gecombineerd worden. Daarmee wordt de productiviteit verhoogd en de personele kosten gespaard. “Dit flexibele systeem maakt een uitbreiding naar ploegendienst bij enkelstuks- en kleinserie productie mogelijk, zonder de personeelskosten voor de machinebediening te verhogen,” zegt Michael Auer, CEO van HURCO Duitsland en verantwoordelijk voor de distributie van de machines van het Amerikaanse bedrijf HURCO in heel Europa.

Veel combinaties mogelijk

Combinaties met verschillende automatische beladingssystemen zijn mogelijk. “Hier houden we rekening met de individuele wensen van de klant en werken daarom samen met verschillende leveranciers van geautomatiseerde beladingssystemen,” legt Michael Auer uit. Onlangs realiseerde HURCO de combinatie met het Titanium systeem van de Nederlandse aanbieder BMO Automation. Hieraan kan rechts en links een bewerkingscentrum aangekoppeld worden. De ruwe delen worden in de robotcel op lades klaargelegd en de in de cel geïntegreerde robotarm plaatst ze in het bewerkingscentrum, haalt ze na bewerking op en legt ze weer in de lades terug. “De bediener laadt de lades van de cel, programmeert het bewerkingscentrum, start het programma en kan dan het systeem tijdens het bewerken bekijken”, legt Michael Auer uit.

Over HURCO

HURCO Companies Inc. werd in 1968 opgericht. Het in industriële technologie gespecialiseerde bedrijf ontwikkelt en produceert interactieve CNC-besturingen, software en computergestuurde bewerkingscentra en componenten. De doelgroep is vooral de klantgerichte enkelstuks- en kleinserie productie binnen grotere bedrijven in de lucht- en ruimtevaart, medische techniek, energie, transport en computertechniek. Het in Indianapolis, Indiana (USA) gevestigde bedrijf, met productiebedrijven in Taiwan, Italië, en USA verkoopt zijn producten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Dochterondernemingen in Duitsland, Italië, Frankrijk, Engeland, Polen, China, India, Singapore, Zuid-Afrika en USA verzorgen de verkoop, applicatie en service.

www.hurco.com

Dit bericht delen?