Rubriek: Bevestigingstechniek

Benelux metaalsector na 5 jaar weer samen op Advanced Manufacturing

Welding Week – Subcontracting –  Metal. Dat zijn de onderdelen van  de beurs die Advanced Manufacturing gedoopt is. Daarmee staat de Welding Week na bijna 5 jaar eindelijk weer voor de deur. Op 14, 15 en 16 mei 2024 komt de metaalsector uit de Benelux samen in Antwerp Expo.

Een onmisbare beurs voor alle professionals die met metaal werken om innovaties te ontdekken en leveranciers en collega’s te ontmoeten. Beursorganisator EasyFairs presenteert met Welding Week het vertrouwde event voor de lasprofessionals. Subcontracting is het event met industriële leveranciers van onderdelen en bewerkingen in metalen. Dan is er dit jaar ook de vakbeurs Metal. Daar vinden metaalbewerkers de nieuwste machines om te verspanen. Samen vormen de drie vakbeurzen voor het eerst Advanced Manufacturing.  

Wat maakt Advanced Manufacturing zo uniek?

Het is niet alleen een kans om de nieuwste technologieën te ontdekken, maar ook de gelegenheid om de hele metaalsector uit de Benelux te ontmoeten. 250 exposanten maken van 14 tot 16 mei 2024 samen de grootste bijeenkomst voor de maakindustrie in België.

Schuif aan bij het Lassymposium van BIL of toon uw skills en las uw boodschap op de Wall of Flame van VCL of wordt Belgisch kampioen virtueel lassen bij de VDAB. Overdag geen tijd? Kom dan naar Antwerpen voor de Metal Night op woensdag 15 mei en drink een zelfgebrouwen Ferro Fusion in een gezellige sfeer met muziek.

Lassymposium BIL

Het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) organiseert met het Lassymposium een event waar deskundigen lezingen geven over de laatste ontwikkelingen in de verbindingstechniek. Het Lassymposium is een meerdaags symposium met thematische sessies. Het biedt de deelnemers een ideaal moment om contacten aan te scherpen tijdens diverse netwerkmomenten. Aangezien de laseconomie, laskwaliteitssytemen en bijgevolg de lastechnische opleidingen op dit moment in een ware stroomversnelling zitten, vinden ook docenten en studenten uit het lastechnisch onderwijs er hun gading.

Smeden van de toekomst  

Om de toekomst van de metaalsector te verzekeren, komen op dinsdag 14 mei meer dan 1.000 laatstejaarsstudenten naar Antwerp Expo om kennis te maken met hun toekomstige collega’s en partners. Tijdens deze dag rijkt Belmetal ook de Steelwarriors award uit aan één van de deelnemende scholen en vindt er een stagebeurs plaats van mtech+.

Productontwikkeling

Advanced Engineering is hét Benelux evenement voor innovatieve productontwikkeling. R&D-Teams, product designers/engineers en innovation managers komen hier samen om hun producten te ontwikkelen. Deze unieke co-locatie maakt dat dit de grootste vakbeurs wordt voor de Belgische maakindustrie.

Praktische info

De drie complementaire beurzen Welding Week, Metal & Subcontracting vinden plaats op 14, 15 en 16 mei 2024 in Antwerp expo. Wenst u als professional zelf een bezoek te brengen? Dat kan natuurlijk nog. Registreer u op de website voor een gratis toegangsticket.

www.advanced-manufacturing.be

Dit bericht delen?