Rubriek: Diversen

Bezoek aan METAVAK een must voor metaalbewerkers

Op 8, 9 en 10 oktober opent Evenementenhal Gorinchem haar deuren voor de metaalbranche voor METAVAK 2019. Dit is de enige jaarlijkse Nederlandse vakbeurs voor metaalbewerkers en een must voor professionals. Bezoekers vinden tijdens de beursdagen maar liefst 225 leveranciers onder één dak.

Met een nieuwe datum en een per vakgebied gesegmenteerde plattegrond (verspanen, plaatbewerking, oppervlaktebehandeling en reinigingstechniek, 3D printen, automatisering en verbindingstechniek) komt beursorganisator Easyfairs tegemoet aan de wensen van bezoekers en exposanten. Ook blijft de beurs haar gezellige en informele sfeer houden en rinkelt en kinkelt het in oktober van de draaiende machines op de beursvloer.

Meerdere (inter)nationale marktleiders

Op de nieuwe plattegrond zijn exposanten geclusterd op bewerking. Zo kunnen bezoekers efficiënt grote (inter)nationale marktleiders en regionale leveranciers ontmoeten die voor hen interessant zijn. Zo staan grote merken als DMG Mori en Style CNC in het segment Verspanen. Onder andere LDV en Q-Fin staan in het segment Plaatbewerking. In het nieuwe segment Automatisering vind je Cellro en Schunk. Ook de regionale leveranciers weten hun weg naar METAVAK te vinden en staan tussen de grote namen.

‘Visit the future’ Kennistheater

Nieuw dit jaar is het centraal gelegen kennistheater op de beursvloer. In het kennistheater zijn er elke dag sessies die praktisch zijn ingestoken. Men kan meerdere kennissessies volgen over verschillende industriële productietechnieken. Op de website van METAVAK staat het volledige kennisprogramma.

Grotere rol voor lijmtechniek

Na het succes van het demoplein Lijmtechniek van vorig jaar op de NIL Verbindingsweek is besloten om het demoplein dit jaar op de METAVAK verder uit te bouwen. Lijmen is natuurlijk geen nieuwe verbindingstechniek, maar wel een techniek die zich steeds meer ontwikkelt en steeds vaker wordt toegepast. Er bestaat vaak nog veel onwetendheid over lijmverbindingen. Permacol, Lubribond, BNS Industrial, Delta Application Technics, Adhesive Bonding Center en het Nederlands Instituut voor Lastechniek gaan daarom op demoplein Lijmtechniek dit jaar de lijmtechniek nog meer op de kaart gaan zetten. Op het demoplein demonstreren lijmproducenten en adviseurs de toepassing van lijmproducten- en technieken. Voor lijmers en lassers die met een specifiek vraagstuk zitten kan METAVAK dus echt een uitkomst zijn. De partners van het demoplein Lijmtechniek hopen dat bezoekers zelf hun technische vraagstukken meenemen naar de beurs.

Met de registratiecode 71917546 kunt u op www.metavak.nl nu gratis kaarten bestellen.

Dit bericht delen?