Rubriek: Verspaning

Bies Group neemt Machine-Metaal-Industrie (MMI) over

Bies Group uit Marum heeft het familiebedrijf Machine-Metaal-Industrie BV uit Venray overgenomen. De overname maakt onderdeel uit van een buy-and-build strategie. Door de consolidatieslag verstevigt Bies haar positie binnen de sterk gefragmenteerde verspaningsindustrie met een geprognosticeerde omzetgroei naar € 40 miljoen. 

Na de overname van Bies in 2021 door het Verenigd Ondernemers Fonds (VOF) heeft de onderneming zich sterk ontwikkeld. Mede door de toename van de vraag en de daaruit volgende positieve resultaten, is na de overname verder geïnvesteerd in het machinepark. Bies heeft sinds de overname van VOF geïnvesteerd in 12 nieuwe machines, waarvan er 10 geautomatiseerd zijn. Het aantal CNC-machines bij Bies breidt zich medio 2022 uit naar 90 machines. Door de overname van MMI komt het totaal op circa 110.

Kennis en productie in Nederland houden

“Bies Group wil de kennis en productie in Nederland behouden. Met de toegenomen productiecapaciteit kunnen klanten sneller worden bediend. Bovendien is er door de extra capaciteit en kennis ruimte voor nieuwe klanten,” aldus algemeen directeur Kamiel Koot van de Bies Group. “MMI is een prachtige toevoeging aan de Bies Group. De klanten van beide bedrijven zijn complementair aan elkaar. Door deze combinatie staan we sterker, kunnen we beter inspelen op de ontwikkelingen in de markt en groei realiseren. Bovendien zijn de machineparken van MMI en Bies grotendeels identiek, waardoor ook uitval van machines beter kan worden opgevangen.”

www.bies.nl

Dit bericht delen?