Rubriek: Plaat- en buisbewerking

BLM GROUP zet verder in op 3D lasersnijden

De Italiaanse fabrikant BLM GROUP, die de afgelopen 20 jaar met haar BLM Adige een groot marktaandeel op het gebied van buislasersnijden heeft opgebouwd, bouwt met de ontwikkeling van 3D lasersnijcellen haar expertise op dit gebied verder uit naar het snijden van 3D gevormde producten.

BLM GROUP stelt zich ten doel innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor conventionele bewerkingsprocessen en daarmee een grote productiviteitswinst mogelijk te maken. Naast het snijden van buis-, profiel- en kokermateriaal, zet BLM GROUP verder in de ontwikkeling van het lasersnijden van gaten en snijden van contouren in drie dimensionale werkstukken zoals gebogen, hydrogevormde, gegoten, geëxtrudeerde, platte en gestanste buizen. In de praktijk wordt dit type werkstukken nog conventioneel bewerkt middels zagen, frezen, stanzen, boren en ontbramen. Dat betekent een procesgang langs meerdere machines en hoge kosten voor handling, logistiek, tooling en nabewerking. Bij de 3D lasersnijcellen die BLM GROUP heeft ontwikkeld, neemt de fiberlaser de rol van deze bewerkingen over.

3D lasersnijcellen

Het leveringsprogramma van BLM GROUP kent inmiddels meerdere typen 3D lasersnijcellen waarbij de werkstukken op een vaste tafel worden opgespannen of door een robot worden gepositioneerd. BLM zet hier dezelfde Active Tools uit de buislasertechnologie in, zoals Active Speed, dynamische focusinstelling en automatische piercing. De 3D lasersnijcellen worden offline geprogrammeerd met ARTCUT-software dat 3D bestanden importeert en gebruiksvriendelijke programmering mogelijk maakt.

www.blmgroup.com

Dit bericht delen?