Rubriek: Diversen

BMO, Kuunders en Style CNC winnaars TechniShow Innovation Awards

BMO Automation, Kuunders Technoworks en Style CNC hebben de TechniShow Innovation Awards gewonnen. Dit werd bekend gemaakt tijdens de Avond van de Maakindustrie in Jaarbeurs Utrecht. De publieksprijs werd in de wacht gesleept door Trumpf met de TruMatic 1000 fiber. “We kijken tevreden terug op de kwaliteit van alle inzendingen, die van een hoog niveau waren”, vertelt Tom Bouws, juryvoorzitter. De inzendingen van de winnaars, maar ook die van alle genomineerden voor de TechniShow Innovation Awards, worden van 20 tot en met 23 maart op de TechniShow in Utrecht gepresenteerd. De jury is onder de indruk van de hoeveelheid innovaties afkomstig van Nederlandse bedrijven. “De toegevoegde klantwaarde komt veelal uit Nederland, kijk maar naar de winnaars. We hebben echt waarde verbeterende innovatieve bedrijven in Nederland. We hebben veel oplossingen gezien die zijn ontwikkeld uit een eigen probleem en dat zijn ongetwijfeld ook problemen waar andere ondernemers mee worstelen. Daarnaast zien we aan verschillende producten dat Smart Industry marktrijp en toegankelijk begint te worden voor het mkb. Een hele mooie ontwikkeling”, aldus de jury. De Awards werden tijdens de Avond van de Maakindustrie feestelijk uitgereikt. De feestavond werd dit jaar voor het eerst georganiseerd en is een initiatief van FPT-VIMAG, Koninklijke Metaalunie en Jaarbeurs. Het belangrijkste onderdeel van de avond was de uitreiking van de Awards. In totaal werden er voor de TechniShow Innovation Awards vier prijzen weggegeven: “Commerciële Innovatie”, “Nieuw op de Nederlandse markt”, “Made in the Benelux” en de Publieksprijs. Tijdens de feestavond voor de maakindustrie werd het publiek gevraagd om een stem uit te brengen. De Publieksprijs werd in de wacht gesleept door Trumpf met de TruMatic 1000 fiber.

BMO Automation

BMO won de “Nieuw op de Nederlandse markt” Award met de XENON PM software. De jury oordeel hierover: “Het is een echt toepasbaar systeem dat ondernemers in het mkb mee kan krijgen in de Smart Industry-gedachte. De verhouding tussen de lage initiële investering ten opzichte van de toegevoegde waarde, heeft er mede voor gezorgd dat de XENON PM software van BMO als winnaar van de “Nieuw op de Nederlandse markt” Award uit de bus kwam.”

Kuunders Technoworks

“De plaatbewerkingsindustrie ziet hier echt de waarde van in. Het lost een veelvoorkomend probleem op”, is de mening van de jury over het Kuma plaatwerkdetectiesysteem waar Kuunders Technoworks de Commerciële Innovatie Award mee binnen haalde. Kuma is een gepatenteerde machine die gesneden onderdelen in een nesting door middel van 3D-vision identificeert, vergelijkt met de nesting en via een inkjet markeert.

STYLE CNC Machines

De “Made in de Benelux” Award ging naar de SMESH 2-step Gear (SS2-sG) van Style. “Tussen al het softwaregeweld is het mooi om te zien dat er ook op mechanisch gebied nog geïnnoveerd wordt. En het is net als de innovatie van BMO en Kuunders een echt Nederlands product”, aldus de jury. De SS2-sG transmissie biedt de mogelijkheid om op de Style draaibanken onder vollast te schakelen. “Bij de ontwikkeling van SS2-sG hebben we de mogelijkheden van planetaire tandwielen onderzocht, zodat we onder vollast kunnen schakelen zonder volledig te moeten af- en optoeren”, vertelt Bastiaan Clement, directeur van Style.

Publieksprijs voor Trumpf Tijdens de Avond voor de Maakindustrie werd de bezoekers gevraagd om met behulp van een app te stemmen op hun favoriet. De publieksprijs is overhandigd aan Trumpf met de TruMatic 1000 fiber. Deze combimachine kan lasersnijden gaten ponsen, omvormen en schroefdraden tappen. De machine is direct beschikbaar als totaaloplossing, maar kan ook stap voor stap worden uitgebreid tot een volwaardige pons-/lasermachine, de TruMatic 1000 fiber. Dit, in combinatie met de nieuwe Delta Drive aandrijving, het hybride assenconcept en het nieuwe concept voor sorteren en ontladen, maakt de machine innovatief. “Voor ons is het een grote eer om deze publieksprijs in ontvangst te nemen. We hebben met de Trumatic 1000 fiber een prachtig product en die laten we ook zien op TechniShow. We willen iedereen uitnodigen om er naar te komen kijken”, vertelt Menko Eisma, directeur van Trumpf Nederland.

www.technishow.nl

Dit bericht delen?