Rubriek: Bevestigingstechniek

Cobots en robots op Yaskawa stand TechniShow

Tijdens TechniShow toont Yaskawa de nieuwste ontwikkelingen in het automatiseren en optimaliseren van productieprocessen met behulp van cobots en robots. Zo zijn er op de Yaskawa stand onder andere een grote lasrobot installatie, compacte lascobot, handling robot en ook een laserlascel te zien. Yaskawa is de eerste aanbieder van een dergelijk systeem op de Nederlandse markt.

Door de snelle opkomst van het handmatige laserlassen in de metaalverwerkende industrie blijkt er ook een grote vraag bij klanten te zijn naar geautomatiseerde systemen. Daarom hebben Lazrz, Yaskawa Benelux en RoboFlex de handen ineen geslagen om een gerobotiseerde laserlascel te ontwikkelen die eenvoudig geïmplementeerd kan worden.

Gerobotiseerd laserlassen

Met dit concept richten de drie bedrijven zich op de plaatverwerkende industrie. In veel plaatverwerkende bedrijven wordt met grote interesse gekeken naar de mogelijkheden van het handmatig laserlassen. Voor de uitvoering van repeterende laswerkzaamheden is er door de voordelen van laserlassen ook vraag ontstaan naar gerobotiseerde systemen. Daarnaast is de veiligheid voor de medewerkers een belangrijk thema bij laserlassen. Dit kan bij de nieuwe laserlascel worden gegarandeerd door een volledig afgeschermde installatie die voldoet aan de CE richtlijnen.

Op de Yaskawa stand wordt er ook een HC10DTP lascobot opstelling van RoboFlex gedemonstreerd en kunt u een high performance robotlascel bekijken. Ook is de GP25 handling robot te bekijken. Dit is een zeer veelzijdige 6-assige industriële robot met 25 kg payload en een indrukwekkende snelheid en acceleratie. De kleine footprint en het slanke ontwerp zorgen ervoor dat er een minimale installatieruimte nodig is.

www.yaskawa.nl

TechniShow: 10.B010

Dit bericht delen?