Rubriek: Verspaning

CubeBox zorgt dat in enkele stappen de robot wordt geprogrammeerd

CubeBox is een automatiseringsconcept voor het automatiseren van CNC machines dat is ontwikkeld en wordt gebouwd door Tezmaksan Robotics Technologies. Het bedrijf is de automatiseringstak van een van de grootste CNC-machine leveranciers in Turkije en bouwt en levert al vele jaren turn-key automatiseringsprojecten.

“Met de CubeBox krijg je een volwaardige industrierobot en software waarmee je in enkele stappen de robot programmeert”, zegt Hans Blomen, directeur van Limas. De systemen worden in de Benelux op de markt gebracht door Limas en zijn te integreren met elk type besturing. Automatisering van het laden en legen van CNC-machines kan aanzienlijke financiële voordelen opleveren en de efficiëntie en productiviteit flink verhogen, weet Hans Blomen.

Rendement

Steeds vaker automatiseren mkb-bedrijven hun machines met cobots. “Voor de kosten die je uiteindelijk kwijt bent als je een frees- of draaimachine met een cobot automatiseert, krijg je met de CubeBox een volwaardige industrierobot en software waarmee je in enkele stappen de robot programmeert. Met CubeBox kunnen we daarom een betaalbare industriële CNC-automatisering bieden die kan concurreren met cobots”, zegt Blomen.

Met de CubeBox halen maakbedrijven een industriële Fanuc-robot in huis voor een interessante prijs, die gebouwd is om jarenlang probleemloos gewichten te tillen. Inmiddels zijn er al een aantal CubeBoxen operationeel in Nederland.

De CubeBox kan de productiviteit vooral tijdens nachtdiensten aanzienlijk verhogen, waardoor een return on invest (ROI) vaak binnen een jaar haalbaar is. Met behulp van RoboCAM, de dialoog software van Tezmaksan, kunnen operators de systemen snel en eenvoudig programmeren zonder kennis van robotprogrammering.

TechniShow

Tijdens de TechniShow toont Limas vier uitvoeringen van zijn innovatieve CubeBox-systeem. Het gaat o.a. om de nieuwe CubeBox Pallet Pool voor de automatisering van CNC-bewerkingscentra met beperkte vloerruimte.        

Daarnaast worden ook andere systemen gedemonstreerd, waaronder de CubeBox RT Stacker (RT-S). Deze is geschikt voor draaibanken en verticale bewerkingscentra. Het systeem gebruikt twee pallets voor het laden van onderdelen en kan één of twee CNC-machines bedienen. Bij dit model kun je producten op elkaar stapelen, wat de doorvoersnelheid verhoogt zonder meer ruimte in beslag te nemen.

Verder is de al bekende CubeBox Blues met ladesysteem te zien en tot slot de CubeBox Space Cabinet. Dit is een model met drie laden om producten af te leggen. De Space Cabinet maakt het mogelijk om tijdens een lopend productieproces de laden afzonderlijk uit te ruimen of te beladen. Dankzij dit systeem kunnen kleine wisselende series snel en eenvoudig geautomatiseerd beladen worden.  

www.limascnc.nl

TechniShow: 12.D034

Dit bericht delen?