Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Dieptrekken van metalen kent voor Geerts Dieptrekken geen geheimen

Geerts Dieptrekken heeft zich volledig gespecialiseerd in het in alle mogelijke vormen en hoogtes dieptrekken van metalen; van klein tot 600 mm. Geerts is een innovatief bedrijf dat continu investeert in nieuwe technologieën. 

Dieptrekken is het naadloos vervormen van metalen in elke mogelijke vorm: van cilindrische tot vierkante vormen en alles daartussenin. Zeer precieze bewerkingen tot op de millimeter nauwkeurig met een minimale verspilling in plaat- en wanddikte.

Diepgetrokken producten zijn naadloos. Daardoor is er geen kans op verborgen defecten in bijvoorbeeld lassen of insluitingen. Mede daardoor wordt dieptrekken vaak gebruikt bij toepassingen waar hygiëne belangrijk is. Daarnaast zijn diepgetrokken producten vaak visueel aantrekkelijker dan producten met zichtbare naden. Een belangrijke reden voor klanten om met Geerts samen te werken is dat Geerts in eigen huis nagenoeg alles kan produceren: alle vormen en dieptes, van klein tot 600 mm hoog.

Dieptrekken geeft product grote toegevoegde waarde

Door gebruik te maken van verschillende dieptrektechnieken kan Geerts de meeste soorten metaal tot vrijwel elke gewenste vorm dieptrekken. RVS, aluminium, koper en messing in een dikte van 0,4 mm tot 3,0 mm. Dieptrekken is uiterst efficiënt en geeft het eindproduct of halffabricaat een grote toegevoegde waarde. Dieptrekken is zoals gezegd naadloos waardoor de producten veel minder gevoelig zijn voor roest en gemakkelijk te onderhouden zijn. Voor branches als de voedingsmiddelen-, medische-, petrochemische- en energie-industrie is dit vanzelfsprekend een toegevoegde waarde. En de matrijzen en stempels die bij Geerts worden vervaardigd, zorgen altijd voor een product exact op maat.

Al in de conceptfase denkt Geerts Dieptrekken mee met de klant over oplossingen die het fabricageproces eenvoudiger en dus efficiënter kunnen maken. Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden van bijvoorbeeld koper, messing, aluminium en roestvrij staal? Dit vereist primair kennis van materialen, maar óók hoe er in de specifieke industrie wordt gewerkt. Zijn er speciale eisen? Is het mogelijk of onmogelijk om bepaalde materialen te gebruiken? Wat zijn de randvoorwaarden? Samen met gerenommeerde metaalproducenten doet Geerts onderzoek en voert testen uit om voor elke toepassing de beste dieptrekmaterialen te gebruiken.

Continu investeren

Bij Geerts wordt continu geïnvesteerd in nieuwe technologieën om de productie nog verder te verbeteren. Hierdoor wordt volledige controle over het complete productieproces gehouden en kunnen alle werkzaamheden en aanvullende bewerkingen in eigen huis worden uitgevoerd. Zo is er bijvoorbeeld geïnvesteerd in een nieuwe 300 tons stansautomaat van Schuler, waarmee high-end stansproducten met grote snelheid worden geproduceerd, een nieuwe dieptrekpers, CNC stiftlas-machine voor autonoom stiftlassen en een proces-gecontroleerde puntlasmachine.

Volautomatische dieptrekpers

Naast de grootste dieptrekautomaat van Europa heeft Geerts ook een volautomatische computergestuurde dieptrekpers. De dieptrekautomaat is een sterk staaltje multifunctioneel vernuft. Zo zorgt het gerobotiseerde aan- en afvoertraject voor een snelle doorlooptijd van het product met een lage uitval. De ultra moderne besturingstechnieken zorgen verder voor korte insteltijden en een grote nauwkeurigheid.

3D simulatie

Een ander aspect van de bedrijfsvoering waarin fors is geïnvesteerd, is de afdeling Research & Development. Geerts kan via simulatie-software bepalen of en hoe het product c.q. de productie beter en slimmer kan. Door middel van simulatie is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in het productieproces. Geerts Dieptrekken gebruikt 3D simulatie om continu het productontwerp te optimaliseren en in een vroeg stadium het productieproces te verbeteren. Op deze manier kan er veel op tijd en kosten worden bespaard want het voorkomt dure ontwerpwijzigingen tijdens de productie. Dit geldt zeker voor producten met een hoge complexiteit.

Snel en flexibel

Deze trajecten samen met de klant doorlopen, bespaart vaak geld in het gehele traject. Doordat Geerts beschikt over een eigen gereedschapsmakerij kan er snel en flexibel gereageerd worden op klantvragen en kunnen in samenwerking met de afdeling Research & Development nieuwe gereedschappen ontwikkeld en gemaakt worden!

www.geertsdieptrekken.nl

Dit bericht delen?