Rubriek: Verspaning

Digitaal bewerken op de gemakkelijke manier

In de productie kunnen zelfs de kleinste fouten leiden tot hoge kosten. Om dit te voorkomen biedt Sandvik Coromant, de marktleider op het gebied van metaal verspanen, digitale bewerkingsoplossingen die werkplaatsen voorzien van “ogen en oren”. Met behulp van het CoroPlus® programma, bestaande uit innovatieve software en verbonden gereedschappen, kunnen machine, gereedschappen en componenten worden geoptimaliseerd en kan schade worden voorkomen terwijl ongewenste productiestops tot het verleden behoren.

Digitalisering maakt de weg vrij voor vele nieuwe kansen die uitdagingen overwinnen en helpen om winstgevender te opereren. Om de digitalisering van een productieproces tot een succes te maken, moeten fabrikanten stap voor stap te werk gaan en in overeenstemming met de beschikbare hulpbronnen. Met CoroPlus®, biedt Sandvik Coromant oplossingen voor alle stappen in de waardeketen: van ontwerp en planning tot in een netwerk opgenomen machines en procesbewaking.

Digitale oplossingen en verbonden gereedschappen

Digitale oplossingen kunnen een belangrijk bijdrage leveren aan de procesplanning en -voorbereiding, programmering en gereedschaps- en kostenmanagement. Op basis van de bewerkingsmethode, het materiaal en de machine, biedt Sandvik Coromant’s CoroPlus® Tool Guide met één muisklik aanbevelingen voor zowel gereedschaps- als snijgegevens.

Daarnaast elimineert de CoroPlus® Tool Library, een digitale gereedschapsdatabase, de noodzaak om catalogi of websites te doorzoeken voor de juiste gereedschapsdata. De bibliotheek biedt toegang tot catalogi die de digitale gereedschapsversies bevatten en stelt gebruikers in staat complete gereedschappen direct in hun computer aided manufacturing (CAM) systeem over te dragen. Het resultaat is dat de totale kosten van snijgereedschappen significant worden gereduceerd.

Communiceren van machine tot machine

Als het op verspanen aankomt, zijn Silent Tools™ Plus kotterbaren en Coromant Capto® DTH Plus gereedschapshouders slimme, op sensoren gebaseerde oplossingen die deskundige kennis en productiedata combineren om de productiviteit te helpen verhogen. Er is een grote vraag naar oplossingen die kunnen communiceren van machine tot machine of van gereedschap tot machine omdat ze de basis vormen voor de analyse en het intelligente gebruik van procesgegevens.

Wanneer, waarom en hoe vaak een machine is gestopt kan moeilijk te bepalen zijn. Digitale oplossingen bieden nieuwe mogelijkheden dit probleem te tackelen. CoroPlus® Process Control bewaakt bewerkingsprocessen in real time en grijpt in met gedefinieerde reacties in geval van afwijkingen.

CoroPlus® Machining Insights verzamelt data, helpt bij het identificeren van problemen en biedt inzichten voor het uitvoeren van de juiste acties om de problemen op te lossen. Op deze manier is het mogelijk een gemakkelijk te implementeren transitie te scheppen naar een digitale werkwijze en naar Industry 4.0. Het CoroPlus® programma biedt verschillende manieren voor het integreren van digitale bewerkings-intelligentie in het productieproces, moedigt een gemakkelijke en snelle procesoptimalisatie aan en maximaliseert de machinebezettingsgraad en winsten. En dat alles zonder grote investeringen of de noodzaak om processen te veranderen.

www.sandvik.coromant.com

Dit bericht delen?