Rubriek: Logistiek

Een eigen grijper met één muisklik

Schmalz heeft met de SLG een vacuüm grijpsysteem ontwikkeld dat eenvoudig en snel online op maat geconstrueerd en geconfigureerd kan worden. De productie met behulp van 3D-printing optimaliseert het totale bouwproces. De lichtgewichtgrijper is bijzonder geschikt om in te zetten in de diverse handling toepassingen. 

Automatisering bij enkelstuks is een uitdaging bij de digitalisering van processen. Het is een uitdaging voor zowel robotintegrators als gebruikers om grijperoplossingen te vinden voor individuele handlingsvraagstukken.    De oplossingen van Schmalz lopen uiteen van losse componenten tot volledig uitgeruste en direct inzetbare grijpers voor Cobots en lichte robotsystemen. Met de lichtgewicht SLG gaat Schmalz nog een stap verder: gebruikers kunnen met dit systeem snel, op maat en zonder specifieke voorkennis een eigen grijper online configureren! 

3D-platform

Schmalz heeft daarvoor een eigen 3D-platform ontwikkeld. Door combinatie van 3D-printing applicatietechniek en haar expertise in vacuümtoepassingen  is Schmalz in staat geweest een intuïtieve engineeringstool te ontwikkelen voor de automatisering in vacuümtechniek voor Cobots. De gebruiker kan zich nu meer concentreren op het oplossen van de eigenlijke problemen bij handlingsprocessen. 

Voor dozen tot vrije vorm

Om te beginnen definieert de gebruiker het handlingsprobleem. Naast verschillende voorgedefinieerde werkstukken kan hij ook eigen objecten uploaden – onafhankelijk of deze een vierkante, hoekige, ronde of ongedefinieerde vorm hebben. Vervolgens start de configuratie voor een passende grijper. Intuïtief voert  de tool de gebruiker langs de verschillende ontwerpfases, waarbij hij keuzes maken kan  bij de zuignappen in aantal, diameter en type uit het Schmalz-Select programma. De slimme software kan dan de positie en de plaatsingshoek van de zuignap bepalen. De gebruiker deze ook zelf kiezen. 

Moderne productietechniek

Tenslotte kiest de gebruiker een passende flensaansluiting en een vacuümbron. Zijn alle componenten en parameters bepaald, dan verkrijgt de klant een CAD-Model en een bijbehorende aanbieding voor zijn grijperoplossing. Deze moderne, nieuwe productietechniek is een aanvulling en sleutel voor kostenbewuste, efficiënte en snelle productie van enkelstuks. Daarnaast worden vreemde en storende vormen vermeden, bijvoorbeeld door de volledig geïntegreerde luchtkanalen. Het grijpsysteem is eenvoudig met verschillende vacuümcomponenten zoals de CobotPump ECBPi of de vacuümschakelaar VSi te combineren. Op deze manier creëert Schmalz in korte tijd een bijzonder lichte en robuuste grijper die voor iedere toepassing ontworpen kan worden. Aangebouwd aan een lichtgewicht robot of Cobot kan deze Schmalz grijperoplossing tot 10 kg zware lasten opnemen. 

www.schmalz.com

Dit bericht delen?