Rubriek: Verspaning

Efficiënt 5-assig simultaan frezen met nieuwe compacte Doosan DVF-serie

Dormac CNC Solutions presenteert tijdens de Metavak de nieuwe DVF serie 5-assige bewerkingscentra van Doosan. Met de DVF-serie brengt Doosan de nieuwste generatie 5-assige bewerkingscentra op de markt. Deze is geoptimaliseerd voor onbemande bewerking van moeilijk te verspanen complexe werkstukken in grote en kleine series. 

De DVF serie bestaat uit drie modellen met tafelgroottes oplopend van ø 500 mm tot ø 800 mm. De machines behoorden tot de high-lights op de Doosan stand op de afgelopen EMO in Hannover.

Multitasking oplossingen

Met de nieuwe DVF 5000, 6500 en 8000 onderstreept Doosan haar ongeëvenaarde concurrentiepositie in multitasking oplossingen. Dormac CNC Solutions toont op de Metavak de DVF 5000. Deze is ontworpen voor simultane 5-assige besturing en nauwkeurige contourbewerking dankzij een 18.5 kW 12.000 rpm spindel en krachtige CNC-besturing. De 5-assige freesmachine is uitgerust met een 500 mm roterende tafel om het comfort en de efficiëntie van de operator te verhogen en tegelijkertijd de overlappingen tijdens het bewerken te minimaliseren. Als optie is de DVF 5000 leverbaar met een 12 pallets automatisch werkstukwisselsysteem (AWC) waardoor onbemand bewerken mogelijk is. 

Ten opzichte van de voorgaande generatie 5-assige freesmachines is de Doosan DVF op de volgende punten verbeterd:

•Kleinere footprint

•Standaard vetsmeersysteem

. Betere toegankelijkheid tot de opspanning voor maximaal gebruiksgemak.

Thermische compensatiefunctie dus verbeterde nauwkeurigheid

Nieuw design voor spanenafvoer inclusief koelvloeistoftank met filters

• Geoptimaliseerd voor onbemande productie.

www.dormac.nl

Metavak: D111

Dit bericht delen?