Rubriek: Diversen

ESEF Maakindustrie: Probleemoplosser in een snel groeiende markt

De maakindustrie groeit nog steeds getuige de volle orderportefeuilles. Dat zorgt voor logistieke en leveringsuitdagingen en een stijgende vraag naar gekwalificeerd personeel. Daarnaast is een duidelijke transitie zichtbaar waar toeleveranciers steeds vaker een regiefunctie vervullen en verantwoordelijkheid nemen in de hele keten. Een verandering die vraagt om extra kennis, creativiteit en expertise. De sector blijkt op zoek naar antwoorden op een breed scala aan vaak zeer praktische vragen.

De vakbeurs ESEF maakindustrie ziet het als haar taak om antwoorden te bieden op deze vragen, of de richting naar de antwoorden hierop te geven. Het is echter gebleken dat bezoekers dat niet zo ervaren. Reden voor ESEF om uitgebreid onderzoek te doen naar de verwachtingen en wensen in de markt. Na maanden van diepte-interviews met brancheverenigingen, exposanten, bezoekers en marktpartijen is duidelijk geworden dat de markt op zoek is naar praktische, direct toepasbare informatie en tools. De markt wil verrast worden met “gave” voorbeelden van innovaties, nieuwe producten en gerichte oplossingen.

Vindplaats voor Nederlandse maakindustrie

ESEF Maakindustrie wil de vindplaats zijn voor alle stakeholders in de Nederlandse maakindustrie. Een inspirerende en dynamische omgeving die niet alleen informeert, maar vooral ook deelt. Waar je naartoe komt om elkaar te ontmoeten, te netwerken en praktische kennis op te doen. Een plek waar je écht wijzer wordt. Heldere taal, zonder krachttermen en met hands-on tips.

‘We gaan onze exposanten deze editie actief helpen om goed te omschrijven waarmee ze hun potentiële klanten kunnen helpen. Op deze manier brengen we de vraag en het aanbod gerichter bij elkaar. Dit doen we vooraf digitaal via onze matchmaking tool en laten we helder terugkomen op de beursvloer. Zo is voor de bezoeker gelijk duidelijk wie hem kan helpen met zijn vraagstuk’, aldus Floris de Zwart, Brandmanager ESEF Maakindustrie.

Het nieuwe concept wordt voor het eerst echt voelbaar tijdens ESEF Maakindustrie, dat van 17 t/m 20 maart 2020 in Jaarbeurs in Utrecht wordt georganiseerd. Traditiegetrouw tegelijkertijd met TechniShow, de grootste vakbeurs op het gebied van productietechnologie van de Benelux. Daar zal ook de eerste Maakindustrie Update plaatsvinden. De online paraplu Maakindustrie.nl wordt ondertussen geschikt gemaakt en gaat in een geheel nieuwe look and feel in oktober live.

www.esef.nl

Dit bericht delen?