Rubriek: Verspaning

Exeron verlegt grens zinkvonkkwaliteit met nieuwe generator

De zinkvonkexperts van exeron GmbH, toonaangevend fabrikant van machines voor erodeer- en high speed freestechnologie, zijn erin geslaagd een nieuwe generator te ontwikkelen die de huidige grenzen op het gebied van oppervlaktegesteldheid, erodeertijd en elektrode slijtage sterk overschrijden. Exeron wordt in de Benelux en Nord-Rhein Westfahlen vertegenwoordigd door Artech Solutions.

Ondanks dat dit tegenstrijdige parameters zijn, stonden de zinkvonkexperts van exeron voor de uitdaging de erodeertijd aanzienlijk te verkorten en tegelijkertijd de oppervlaktegesteldheid te verbeteren in combinatie met een uiterst geringe elektrodeslijtage. Het resultaat is een nieuwe zinkvonkgenerator met de naam exogen, die een oppervlaktegesteldheid van <VDI 0 (Ra 0,06 µm) bij koper-staal en VDI 6 (Ra 0,16 µm) bij grafiet-staal mogelijk maakt. 

Extreem lage elektrodeslijtage

Dergelijke hoge prestaties weet exeron met de nieuwe generator  te bereiken bij een extreem lage elektrodeslijtage en een 30 tot 50% kortere erodeertijd. Mede omdat daardoor het stroomverbruik aanzienlijk lager uitvalt, levert exeron hiermee een bijdrage aan de CO2-reductie en is de kans groot dat een investering in deze technologie in aanmerking komt voor subsidie. Met de nieuwe exogen zinkvonkgenerator kan de productietijd van complexe vormen en matrijzen dus sterk worden verkort, bij een lager stroomverbruik en aanzienlijk minder elektrodeslijtage.

exeron past de nieuwe exogen zinkvonkgenerator al toe op het hele machineprogramma en biedt tevens de mogelijkheid bestaande machines met een retrofit te upgraden naar de nieuwste generatie. Meerdere afnemers hebben daar al gebruik van gemaakt. 

www.exeron.de

www.artechsolutions.nl

Dit bericht delen?