Rubriek: Bevestigingstechniek

Global players van over de hele wereld bij wire en Tube 2024 in Düsseldorf

Met meer dan 2.000 exposanten uit 65 landen bevestigen tijdens wire en Tube in 2024 opnieuw op indrukwekkende wijze hun positie als internationale toonaangevende vakbeurzen voor de draad-, kabel- en buizenindustrie en hun toeleveranciers. Er worden bezoekers vanuit alle hoeken van de wereld verwacht. wire en Tube behoren, met ongeveer twee derde van de exposanten, tot de vakbeurzen met de hoogste internationaliteit in het portfolio van Messe Düsseldorf. Deze exposanten komen voornamelijk uit de sterke Europese productielanden, de VS, Midden- en Zuid-Amerika, Azië en het Afrikaanse continent.

Naast de klassieke thema’s zoals machines en installaties voor draad-, kabel- en buisproductie, be- en verwerking en eindproducten, leggen wire en Tube een sterke focus op onder meer de thema’s roestvrijstaal, waterstof, kunststofbuizen, scheidings- en snijtechnologieën en e-mobility. Daarnaast rukken onderwerpen zoals bevestigings- en verbindingstechnologieën, veertechniek en glasvezeltechnologie steeds verder op.

De belangrijkste industrieën zijn hier de chemische-, olie- en gasbranche, de auto-industrie, de bouwsector en de gehele telecommunicatiesector.

Speciale hal bevestigings- en verbindingstechnologieën

wire 2024 beslaat de beurshallen 9 tot 17: draad, kabel, draadproducten en technologieën zijn in de hallen 9 tot 13 en hal 15 te vinden. Meet China’s Expertise is te vinden in hal 14. Hal 16 wordt een speciale hal voor bevestigings- en verbindingstechnologieën en veerproductietechniek, inclusief eindproducten zoals schroeven, sleuven, ogen en technische veren. Met dit aanbod ontstaat er hier dus een exclusief, apart technologiegebied. Het grote segment van zware, volumineuze roosterlasapparatuur, bevindt zich in de centrale hal 17.

Kunststofbuizen

Tube 2024 beslaat de beurshallen 1 tot 7a: accessoires voor buizen, buisproductie en buizenhandel bevinden zich in de hallen 1, 3, 4, 5, 6 en 7a. Nieuw is het speciale segment ‘kunststofbuizen’ in hal 1. Hier krijgen kunststofbuizen de ruimte die ze momenteel met een stijgende tendens ook in de producerende en verwerkende industrieën innemen.

De omvormtechniek is in de beurshallen 4, 5 en 6 te vinden en de buisbewerkingstechniek in de hallen 6 en 7a. Machines en installaties sluiten aan in hal 7a. Hal 7 is met ‘Meet China’s expertise’ opnieuw voor Chinese buizenproducenten en buisbewerkers gereserveerd.

Interessant randprogramma

Diverse vakfora, congressen en rondleidingen zoals de internationale bijeenkomst voor experts uit de branches, een waterstof- en e-mobility-congres, de ecoMetal-trails en de dagelijkse after-business-chill verrijken het aanbod in de beurshallen en op het buitenterrein.

Voor meer informatie over exposanten, producten, branchenieuws en trends kunt u terecht op de internetportals www.wire.de en www.Tube.de.

Dit bericht delen?