Rubriek: Logistiek

Hoffmann-Metalcare maakt materiaalopslag efficiënter met Böckelt opslagsysteem

Hoffmann-Metalcare heeft onlangs zijn materiaalopslag efficiënter ingericht door de aanschaf van een gloednieuw Böckelt langgoedmagazijn. De magazijnsystemen van deze Duitse producent worden door Hoffmann-Metalcare zelf op de Nederlandse markt gebracht.

Tot voor kort werd het materiaal bij Hoffmann-Metalcare in de eigen werkplaats opgeslagen in een conventioneel opslagsysteem, bestaande uit een drietal stellingen. Het systeem heeft jarenlang prima dienst gedaan, maar was toe aan vervanging. Die vervanging wilde het bedrijf gelijk combineren met een nettere en beter georganiseerde opslag. Per slot van rekening begint een soepel draaiend productieproces met een makkelijk toegankelijke opslag van materialen.

Waar het materiaal bij het oude systeem in vaste compartimenten werd opgeslagen, kan het nieuwe Böckelt systeem naar eigen wens worden ingedeeld. Met behulp van op maat gemaakte inhangbakken kan binnen de afmetingen van het magazijn iedere gewenste compartimentmaat worden verkregen. Opslagefficiency en materiaaltoegankelijkheid gaan zo hand in hand.

Böckelt langgoedmagazijnen

De Böckelt langgoedmagazijnen worden ingezet voor het efficiënt opslaan en bereikbaar maken van stafmateriaal. Door het modulaire en compacte ontwerp is het langgoedmagazijn ideaal voor lange profielen en buizen. Het ruimtebeslag in productieomgevingen blijft dankzij het compacte ontwerp beperkt. Zo kan de beschikbare ruimte optimaal worden benut voor productiedoeleinden.

Het laadvermogen van de magazijnlade bedraagt maximaal één ton. De soepel lopende laden garanderen een veilige en comfortabele toegang tot het stafmateriaal. Dit is mede te danken aan de dubbel gelagerde flenswielen en de speciale looprails. Om voor uiteenlopende omgevingen een passende oplossing te kunnen bieden, zijn de laden in verschillende uitvoeringen leverbaar. Zo is het Böckelt langgoedmagazijn verkrijgbaar in een enkelzijdig of dubbelzijdig bedienbare uitvoering, in verschillende lengtes en hoogtes. Het Böckelt magazijn bij Hoffmann-Metalcare is van twee zijden benaderbaar, wat zorgt voor een snelle hantering van het materiaal.

Flexibele indelingsmogelijkheden

De laden zijn voorzien van inhangbakken die fungeren als materiaaldragers waarmee het magazijn individueel kan worden geconfigureerd. Hierdoor kent het magazijnsysteem flexibele indelingsmogelijkheden en kunnen zelfs kleinere restdelen efficiënt worden opgeborgen. Kenmerkend voor de magazijnsystemen is de duurzaamheid.

Naast de langgoedmagazijnen levert Hoffmann-Metalcare van Böckelt compacte opslagsystemen voor platen. Er worden cassettesystemen geleverd, maar ook wisseltorens, alle zorgvuldig opgebouwd met Duitse degelijkheid. Kenmerkend is dan ook de lange levensduur. In de eigen werkplaats kan Hoffmann-Metalcare met dit nieuwe systeem dan ook weer jarenlang vooruit.

www.hoffmann-metalcare.nl

Dit bericht delen?