Rubriek: Bevestigingstechniek

Hoge mate van flexibiliteit door lasrobotautomatisering

Het nijpende tekort aan vaklassers heeft de vraag naar lasrobotautomatisering nog verder opgestuwd. Daarnaast willen bedrijven die al langer lasrobots inzetten de flexibiliteit verder verhogen. Dit om ook kleine aantallen efficiënt met robots te kunnen lassen.

Lasrobotintegrator Valk Welding laat daarom op de TIV zien hoe je met een compacte cel op een standaard H-frame, flexibel en snel kunt produceren. Met twee opspanplaatsen biedt de lasrobotcel het voordeel dat de robot door kan lassen terwijl werkstukken gewisseld worden. Daarmee wordt een hoge output gegenereerd.

Panasonic
Valk Welding zet op haar systemen Panasonic robots in die specifiek voor het lasproces zijn ontwikkeld en tot de snelste op de markt behoren. Dankzij vergaande digitalisering is voor specifieke lasprocessen een groot aantal softwarematige modules beschikbaar die een grote bijdrage leveren aan de flexibiliteit en kwaliteit.

De wisseltijden worden zo beperkt en er kan snel door worden gestart na een eventuele aanvaring. En heel belangrijk: de lasrobot volgt altijd exact de lasnaad. Al deze aspecten zorgen voor een hoge procesbetrouwbaarheid en inschakelduur en een flexibele inzetbaarheid. Valk Welding bouwt haar eigen lastoortsen die voorzien zijn van pneumatische afschakeling. De positie van de lasnaad wordt heel precies vastgesteld met de gascup of de door Valk Welding ontwikkelde draadzoek methode (Quick-Touch).

www.valkwelding.com

Dit bericht delen?