Rubriek: Gereedschappen

Hoogprecisiemeting op elk materiaal of oppervlak met CL-3000 serie van Keyence

Keyence, wereldleider op het gebied van industriële inspectieoplossingen, introduceert de CL-3000 serie confocale afstandssensoren. Deze maken zeer nauwkeurige meettaken op elk materiaal of oppervlak mogelijk.

De ultracompacte coaxiale laser afstandssensor is ontwikkeld voor productie-uitdagingen zoals kwaliteitsverbetering, het voorkomen van het leveren van defecte onderdelen en productieverhoging. Typische toepassingen voor de CL-3000 zijn onder andere diktemeting van metalen platen, plaatuitloop- en watervlakheidsmetingen en afdichting- en kleefmiddelcontrole. De IP67 stof- en waterbestendigheidsclassificatie maakt toepassing in alle productieomgevingen mogelijk.

Meerkleurig licht

De meerkleurige confocale methode zorgt voor prestatieniveaus die niet mogelijk zijn met conventionele systemen. Meerkleurig licht wordt gegenereerd door een lichtbron die tegelijkertijd verschillende golflengtes licht emitteert. Het uitgestraalde licht is stabieler en heeft een hogere helderheid over een breder golflengtebereik vergeleken met typisch witte LED’s. Dit zorgt ervoor dat het lichtniveau op alle punten binnen het meetbereik voldoende is waardoor een hogere nauwkeurigheid mogelijk is.

De CL-3000 garandeert volgens de fabrikant hoge nauwkeurigheid op elk materiaal. Detectie is zelfs mogelijk onder een grote hoek t.o.v.  het doelobject. De Keyence CL-3000 meet ook stabiel op doelobjecten die meervoudig reflecteren of licht absorberen.

www.keyence.eu

Dit bericht delen?