Rubriek: Diversen

IMS Nederland al sinds 1954 thuis in de metaalverwerkende industrie

IMS Nederland is met een breed assortiment staal, roestvast staal en aluminium al sinds 1954 dé partner voor de metaalverwerkende industrie. De onderneming is CE- en ISO 9001:2015 gecertificeerd en staat garant voor hoogwaardige kwaliteitsproducten.

Voor de verspanende industrie heeft IMS Nederland zeer uitgebreide mogelijkheden met diverse kwaliteiten staf en machinebuis uit voorraad, en in het bijzonder kwaliteiten als Prodec® roestvast staal, aluminium 6026, blankstaal S355 IM, ETG® en HSX®. Voor Prodec®,  ETG® en HSX® is IMS Nederland exclusief distributeur voor de Benelux.

Verspaanbaar rvs

Met Prodec®, het superieur verspaanbare roestvast stafstaal van Outokumpu, kunnen afnemers in de verspanende industrie beschikken over het best verspaanbare roestvast staal dat in de markt verkrijgbaar is. Hiermee kunnen kostenbesparingen tot ruim 50% per component gerealiseerd worden.

Steeltec

ETG® en HSX® zijn de high performance staalsoorten van Steeltec. Naast de verbeterde verspaanbaarheid onderscheiden deze staalsoorten zich van conventionele door hun treksterkte. De materialen bezitten gelijkmatige mechanische eigenschappen over het hele doorsnede- en afmetingsbereik. Hierdoor is het mogelijk om met een kleinere diameter een lichtere constructie te ontwikkelen met minimaal gelijke sterkte.

Ook is het bij IMS Nederland mogelijk aluminium profielen volgens tekening van de klant te laten produceren, eventueel voorzien van gaten of andere bewerkingen. Deze profielen kunnen desgewenst geanodiseerd of gepoedercoat worden geleverd.

www.ims-nederland.biz

Metavak: C116

Dit bericht delen?