Rubriek: Bevestigingstechniek

Kant-en-klare lasrobotcellen in verschillende formaten bij RobWelding

RobWelding presenteert op stand 341 tijdens de NIL Verbindingsweek/METAVAK een demoversie van haar kant-en-klare robotcel; de Ready Robotic Cell. Verder kunt u de virtual reality binnenstappen. Want door een VR-bril van HTC met het ABB-programmeerprogramma Robotstudio te combineren, ontwierpen de RobWelding-engineers een virtuele robotcel waar u doorheen kunt wandelen. In de Ready Robotic Cell-lasrobotcellen is een ABB-lasrobot aan één van de betere Westerse lasmachines gekoppeld. Deze lasmachine integreert men volledig in de ABB-software. U kunt alle lasinstellingen dus met de robotbesturing instellen.

Na installatie direct aan de slag

RobWelding ontwerpt de cellen vooraf (met oog voor ergonomie en compactheid) en plaatst ze binnen één werkdag. Omdat de lascellen op een stabiel frame worden gemonteerd, is de Ready Robotic Cell daarna direct inzetbaar. Naast de robot en lasmachine staat in de cel ook een R-Manipulator. Deze brengt het product bij de operator. Dit minimaliseert de looptijden verhoogt de inschakelduur. Ook kan de manipulator aan de inlegzijde per programma een bepaalde stand innemen, wat het wisselen van producten vereenvoudigt.

Bulls Eye In de compacte lasrobotcel is standaard een reinigingsstation geïntegreerd om de lastoorts te reinigen. Ook is de spraakmakende en gepatenteerde Bulls Eye van ABB in de cel te vinden. Dit is een laserstraal om het TCP (tool center point) te controleren en automatisch bij te stellen.

Sneller programmeren met Easy Programming

Robotspecialist RobWelding heeft robotprogramma ontwikkeld waarmee het programmeren veel eenvoudiger is en veel sneller gaat. Tijdens de NIL Verbindingsweek presenteert de robotspecialist dit nieuwe programmeerprogramma dat luistert naar de naam Easy Programming.

Klant op voorsprong zetten

RobWelding is totaalleverancier op robotgebied. De robotspecialist denkt intensief mee met haar opdrachtgevers. Allemaal met het doel om de productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen. ‘Wij willen klanten op een voorsprong zetten! Slimme techniek is namelijk niet alleen techniek waar goed over is nagedacht, slimme techniek is ook techniek speciaal ontwikkeld voor de klant’, aldus Van Vlastuin.

www.robwelding.nl

NIL Verbindingsweek: 341

Dit bericht delen?