Rubriek: Diversen

Kennisprogramma Maakindustrie Expo 2023 breidt uit

Het kennisprogramma voor de tweede editie van Maakindustrie Expo op 10 en 11 mei 2023 in Evenementenhal Hardenberg breidt zich verder uit met onder meer een extra kennisstudio. Ook komt er op de eerste beursdag een avondprogramma met TNO en is er een MIX Studio waar zes lezingen gehouden worden door Koninklijke Metaalunie en Teqnow.

“Kennis opdoen is een belangrijke thema op Maakindustrie Expo. Wij willen ondernemers helpen hun bedrijf klaar te stomen voor de toekomst, maar ook de techneuten helpen om hun dagelijkse werkzaamheden efficiënter in te richten”, zegt Jeffry Plaggenmarsch namens de beursorganisatie. “Bovendien speelt er veel op het gebied van flexibeler produceren. Ook blijft het tekort aan personeel en schaarste aan grondstoffen een uitdaging. Het is belangrijk om bij te blijven in deze snel veranderende wereld. Kennis opdoen is een must, net als het delen van ervaringen. Daarom is een platform als Maakindustrie Expo waar theorie en praktijk samenkomen van essentieel belang.”

Actuele thema’s

Koninklijke Metaalunie en Teqnow verzorgen een groot deel van het kennisprogramma met een zestal lezingen over actuele thema’s, zoals effectief werkvoorbereiden, de weg naar snel en winstgevend robotiseren en hoe werkt een productconfigurator? Aan het woord komt onder meer Rard Metz, hij is programmamanager en adviseur van Teqnow en al jaren actief in de sector. Ook is er in samenwerking met TNO een avondprogramma op woensdag 10 mei om 18.00 en 19.00 uur. TNO is een onafhankelijke organisatie gericht op innovatie toepassen in de praktijk. TNO geeft dan een sessie over het thema ‘10x klaar voor industry 4.0’.

Uitbreiding met extra kennisstudio

Bezoekers komen voor kennis en inspiratie naar Maakindustrie Expo en de organisatie krijgt veel aanvragen binnen van exposanten om een klantcase te presenteren. Daarom is het idee ontstaan om uit te breiden met een extra kennisstudio. Maakindustrie Expo geeft exposanten de kans om een tijdslot te reserveren in de Exposanten Studio. Het programma is ingevuld door IJssel Technologie, CNC Totaal, Binder 3D, Hollander Techniek en EKB met thema’s zoals De slimme en duurzame fabriek, een vliegende start met 3D printen en digital twin kan de bezoeker z’n hart ophalen.

Het kennisprogramma met actuele thema’s is ook via een livestream te volgen en opnames worden achteraf gedeeld via de website en LinkedIn.  

www.mixnoordoost.nl

Dit bericht delen?