Rubriek: Gereedschappen

Klassieke handmeetgereedschappen digitaal en klaar voor Industrie 4.0

Een schuifmaat en een schroefmaat zijn klassieke meetinstrumenten waarmee buitenmaten, binnenmaten en dieptematen nauwkeurig kunnen worden gemeten. Andes Meettechniek levert ergonomische digitale schuifmaten, schroefmaten en ook meetklokken met geïntegreerde Bluetooth®.

Deze meetinstrumenten zijn SMART en helemaal klaar voor Industrie 4.0. Belangrijke pluspunten: eenvoudige draadloze gegevensoverdracht voor bijvoorbeeld SPC, eenvoudige bediening, grote externe aflezing wanneer display niet rechtstreeks afleesbaar is en externe programmering van diverse instellingen en functies.

Speciale uitvoeringen
De schuifmaten en schroefmaten zijn verkrijgbaar in diverse standaard varianten. Ook speciale uitvoeringen zijn op aanvraag leverbaar, bijvoorbeeld voor het meten van schroefdraaddiameters, spiebanen en groeven. Bowers’ XT3-reeks digitale interne micrometers zijn een begrip in de markt. Evenals de S_Mike en S_Cal schuif- en schroefmaten van het Zwitserse Sylvac.

Bluetooth

Door de ingebouwde bluetooth technologie kan direct draadloos worden gecommuniceerd met vrijwel alle software. Denk aan Polyworks, HighQA, Hexagon Q-DAS of Zeiss PiWeb. Ook een Excelsheet kan meteen worden ingevuld door deze meetinstrumenten met draadloze dataoverdracht. Andes Meettechniek verkoopt zelf ook software (Sylvac SYLCOM). Naast draadloos data verzamelen en meetplannen maken kan men vanuit de software ook meetmiddelen blokkeren die over de kalibratietermijn zijn.

www.digitaleschuifmaat.nl

TechniShow: 11.D001

Dit bericht delen?