Rubriek: Bevestigingstechniek

Laatste innovaties op gebied van lasrobotisering bij Valk Welding op Schweissen und Schneiden 2017

Tijdens de internationale vakbeurs op lasgebied, Schweissen und Schneiden 2017 in Düsseldorf, presenteert lasrobotintegrator Valk Welding zijn laatste innovaties op gebied van lasrobotisering. Valk Welding ontwerpt en bouwt klantspecifieke lasrobotinstallaties die zich onderscheiden in een hoge betrouwbaarheid, continuïteit van het lasproces, offline programmering en klantbenadering. Valk Welding presenteert een lasrobotcel met een Panasonic lasrobot op een E-vormig frame met automatische systemen voor het wisselen van lastoorts, wolfram stift en lasercamera voor verhoogde toegang in nauwe ruimtes. Zo kan van MIG naar TIG lasproces worden omgeschakeld en kunnen wolfram electrodes preventief worden gewisseld, zonder interventie van de operator. Met het concept van de E-vormig frame constructie kan de lasrobotinstallatie met een vorkheftruck worden verplaatst, zonder dat de componenten moeten worden afgebouwd. Het grootste voordeel is dat de nauwkeurigheid van de lasprogramma’s behouden blijft en opnieuw programmeren/corrigeren niet meer nodig is.

Nieuwe lasrobot met grote werkbereik

Van de 8 Panasonic lasrobots modellen die Valk Welding laat zien is de HA 020L het nieuwste model. Met een reikwijdte van 3,2 m is deze speciaal ontwikkeld als kostenbesparend alternatief voor opstellingen waar anders 2 lasrobots of een lasrobot op een langsverplaatsing nodig zou zijn.

VR teaching

Met inzet van Virtual Reality technology heeft Valk Welding een nieuwe manier ontwikkeld om lasrobots te programmeren zonder dat programmeerkennis vereist is. Met een VR bril verplaatst de robotprogrammeur zich in de wereld van offline programmeren. Op de stand kunnen bezoekers live kennis maken met deze manier van off-site teaching.

Lasnaadvolgen met Arc-Eye lasersensor

Bij de vorige beurseditie van Schweissen und Schneiden introduceerde Valk Welding de eerste generatie van haar Arc-Eye lasnaadvolgsysteem. Deze stuurt door toepassing van een hoogwaardige software integratie de lasrobot exact langs de lasnaad. Uniek is dat deze lasersensor niet wordt gehinderd door reflecties en daarmee perfect toepasbaar is voor reflecterende materiaalsoorten zoals aluminium, staal en geslepen rvs. Op de beurs introduceert Valk Welding de 2e generatie met nog meer functionaliteiten. Valk Welding presenteert eveneens een X-Y lasopstelling waarbij het Arc-Eye lasnaadvolgsysteem is geïntegreerd voor toepassing op onder meer rondlasautomaten, portaallassystemen en laskolommen. Dit systeem, dat ook als retrofit op een bestaand systeem kan worden geïntegreerd, is specifiek ontwikkeld voor het lassen van ronde producten zoals industriële vloeistoftanks, containers, drukvaten, wandsegmenten voor tankwagens en gelijkvormige produkten en uiteraard ook voor langsnaden. In de nieuwste uitvoering heeft het systeem onder meer een kantelbare lasersensor voor het snel omstellen en is de software met nieuwe functionaliteiten uitgebreid.

Compacte lascel met voordraaitafel

Om te laten zien dat de hoogwaardige robotlastechnologie ook inzetbaar is voor minder complexe toepassingen, toont Valk Welding een compacte robotlascel met een snelle voordraaitafel. Beide stations zijn uitgerust met een horizontale draai-as aangestuurd door een Panadice manipulator, zodat een 100% integratie van externe assen en robot is verzekerd.

www.valkwelding.com

Schweissen und Schneiden: 9.D14

Dit bericht delen?