Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Lasersnijden van gebogen en gevormde producten met robotsnijsysteem BLM Group

BLM GROUP, fabrikant van buis- en plaatlasersnijsystemen, zaag-, buig- en buiseindbewerkingsmachines, heeft een lasersnijsysteem voor gebogen en gevormde producten geïntroduceerd. Deze LT360 is een afgeleide van de eerder ontwikkelde LT-FREE. Beide systemen zijn ontwikkeld om 3D-delen zoals getrokken plaatmetalen, hydrogevormde delen, gebogen buizen enz. te snijden. 

Snijbewerkingen in gebogen, getrokken en gevormde delen komen in de praktijk voor in bijvoorbeeld de automobielindustrie (uitlaatsystemen) en apparatenbouw (kookplaten). In een conventioneel, vaak handmatig bewerkingsproces zijn de vaak hoge toleranties niet haalbaar. De markt vraagt daarom naar oplossingen die niet alleen een hoge nauwkeurigheid kunnen garanderen, maar ook de productietijd sterk kunnen verkorten. BLM GROUP heeft daar met de LT-FREE en LT360 een oplossing voor ontwikkeld op basis van een zes-assige robotarm die een laserkop over 5 assen in de ruimte beweegt om 3D-delen hoog nauwkeurig te kunnen snijden. De delen kunnen worden vastgehouden door een tweede ondersteunende robot of op een werk- of wisseltafel worden opgespannen. Beide systemen werken met fiberlaserbronnen tot 3 kW.

Lasertube-familie

De LT-FREE- en LT360-systemen maken deel uit van de Lasertube-familie van BLM GROUP waaruit een aantal karakteristieke functies zijn overgenomen. Zoals Active Piercing om de piercing te controleren en Active Focus om de focuspositie automatisch aan te passen ten opzichte van het snijmondstuk.  

All-In-One-proces

Voor programmering zet BLM GROUP het bestaande programmeersoftware systeem ArtCut in. Dat is een krachtig CAD/CAM systeem dat zeer eenvoudig te gebruiken is en die op een eenvoudige en intuïtieve manier offline programmering en simulatie mogelijk maakt. Dankzij de inzet van een automatisch laad-/losstation is een efficiënte non-stop cyclus mogelijk, die 24/7 inzetbaar is en een betrouwbare, constante productiviteit garandeert.

www.blmgroup.com

Dit bericht delen?