Rubriek: Bevestigingstechniek

Lasrookafzuiging met groot filteroppervlak

Het stationaire filterapparaat Wallmaster van Kemper is geschikt voor het filteren van middelgrote lasrook- en stofhoeveelheden op twee werkplekken tegelijk. Het nieuwe instapmodel voor complete lasrookafzuiging is stationair en bestrijkt een groot filteroppervlak van 42 m2

Het kan met relatief weinig inspanning achter afzuigarmen en/of ventilatoren worden geïntegreerd en zonder eigen stroomvoorziening worden gemonteerd. Daardoor is het ook geschikt voor een eenvoudige retrofit.

Ruimtebesparend

Kemper heeft de Wallmaster ontwikkeld om het instapsegment van de markt te voorzien van effectieve filtertechniek en een ruimtebesparend productontwerp voor een aantrekkelijke prijs. Het stationaire filterapparaat is geschikt voor het filteren van middelgrote lasrook- en stofhoeveelheden op twee werkplekken tegelijk. Dat kan dankzij het filteroppervlak van 42 m2. Volgens de Duitse producent is dit op dit moment de hoogste capaciteit in het instapprijssegment van stationaire lasrookafzuiging in de markt.

Gebruikers bereiken daardoor duidelijk langere filterstandtijden ten opzichte van de bestaande filterapparaten. De Wallmaster scheidt daarbij zelfs ultrafijne partikels met een omvang van minder dan 0,1 mu voor meer dan 99,5% effectief af. Het filterapparaat kan aan de wand, op een pijler of aan een apart verkrijgbare staander worden gemonteerd en spaart ruimte door zijn compacte omvang.

Dankzij de geïntegreerde SafaChangeFilter maakt Kemper contaminatievrije filterwissel mogelijk. Zo komen lassers ook bij het onderhoud niet met schadelijke stoffen in de lasrook in aanraking.

www.kemper.eu/nl

Dit bericht delen?