Rubriek: Bevestigingstechniek

Lastechniek in beweging – lastechnische dagen bij RoboFlex

Wat krijg je als je een zestal lastechniek specialisten samen een evenement laat organiseren? Een enorme hoeveelheid innovatie, informatie en inspiratie! RoboFlex, EQIN, Laspartners Multiweld, Lorch Lasapparatuur, Studco Stiflastechniek en Yaskawa slaan de handen ineen om bezoekers een unieke inkijk te geven in de wereld van de lastechniek.
Op 5 en 6 juli 2022 bestaat er een buitengewone kans om alles te weten te komen over de lastechnieken van nu en in de toekomst. Tijdens het evenement ‘Lastechniek in beweging’ op locatie bij RoboFlex in Oosterhout wordt er een gevarieerd programma aangeboden van demonstraties, lezingen, rondleidingen en uiteraard de Brabantse gezelligheid onder het genot van een hapje en een drankje. Iedereen die geïnteresseerd is in de lastrends van morgen is van harte welkom op deze lastechnische dagen.

Laswerkplaats van de toekomst
In de ruime vestiging van RoboFlex worden bezoekers meegenomen langs de oplossingen die zullen bepalen hoe de laswerkplaats van de toekomst eruit zal gaan zien. Er zullen live demonstraties zijn van verschillende lasproducten en -systemen, zoals lasrobots en -cobots, een CNC systeem, een E-frame, off-line programmeren en stiftlastechniek. Ook kunnen bezoekers op vaste tijden een rondleiding door de productiehal van RoboFlex krijgen, waar ook verschillende interessante automatiseringsprojecten te zien zullen zijn.


Boeiend lezingen programma
Bij het lezingen programma komen verschillende boeiende onderwerpen aan bod. Zo zal RoboFlex zelf vertellen over off-line programmeren en het belang van een goede opspanmal. Yaskawa neemt bezoekers mee langs de ontwikkelingen in intelligente en gebruiksvriendelijke robotica terwijl Lorch Lasapparatuur hun Speed processen bij gebruik op een gerobotiseerd systeem uitlegt. De mogelijkheden en do’s en dont’s van het automatiseren van stiftlastechniek wordt door Studco toegelicht en EQIN verduidelijkt waarom de lasboog van de toekomst begint met Fronius TPSi. Laspartners Multiweld heeft het Lasinstituut uitgenodigd om uit te wijden over het kwalificeren van bedieners voor het gemechaniseerd en automatisch lassen van metalen. Wilt u meer weten over het beslissingstraject om te robotiseren? RoboFlex en Yaskawa lichten dit samen toe.


Brabantse gezelligheid
Na het bijwonen van de demonstraties en lezingen is er volop de mogelijkheid tot netwerken met verschillende vertegenwoordigers van de zes deelnemende bedrijven en met andere bezoekers. Met een lekker hapje en een koud glas drinken kunt u verder spreken over alle onderwerpen die aan bod zijn gekomen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de www.roboflex.nl/nl/lastechniek-in-beweging/

Dit bericht delen?