Rubriek: Bevestigingstechniek

Makkelijk te dragen beschermende kleding voor lassers

Voor beschermende kleding geldt een eenvoudig uitgangspunt: hoe comfortabeler ze is, hoe groter de kans dat ze wordt gedragen. Daarom heeft MEWA een bijzonder lichte collectie voor lassers ontwikkeld. Deze comfortabele hitte- en vlambeschermingskleding is verkrijgbaar in drie versies: voor incidenteel, frequent en permanent lassen.

Beschermende kleding blijft te vaak in de kast liggen, ondanks glasheldere risicoanalyses. Meestal is een gebrek aan draagcomfort door o.a. de hogere gewichtsbelasting de oorzaak. Daardoor hindert de kleding bij het uitvoeren van activiteiten.   

Comfortabele kleding
Het is dus cruciaal om beschermende kleding aan te bieden die zo comfortabel is om te dragen dat ze net zo vanzelfsprekend wordt gebruikt als normale werkkleding. MEWA heeft daarom haar Dynamic-lijn verder ontwikkeld. Die kenmerkt zich door maximale bewegingsvrijheid en een groot draagcomfort. 

Drie uitvoeringen

MEWA Dynamic Flame is beschikbaar in drie uitvoeringen. Iemand die af en toe last heeft een andere uitrusting nodig heeft dan iemand die permanent last. De basisversie is geschikt voor incidenteel lassen. Ze beschermt tegen kleine metaalspatten, kort contact met vlammen en stralingswarmte. Voor wie vaak last is er de Advanced uitvoering en voor wie permanent last de Extreme. Het robuuste weefsel biedt extreme hittebescherming bij thermische metaalbewerking. Typische toepassingsgebieden zijn machinebouw, voertuigbouw, staalbouw, installatietechniek en scheepswerven.

www.mewa-service.nl

Dit bericht delen?