Rubriek: Verspaning

Metaaltechniek presenteert Beveltools 3.0 op Metavak

Metaaltechniek laat op Metavak zien dat zij wat betreft nieuwe innovaties zeker niet stil hebben gezeten. Een goed voorbeeld daarvan is de verbetering die Beveltools heeft doorgevoerd in hun machines en frezen. Met deze combinatie brengt men eenvoudig en schoon een constante radius of laskant aan.

Alle versie 3.0 machines hebben een minimale radiale uitwijking van de as. Deze sterk verbeterde concentriciteit, met een maximale afwijking van 15 micron, zorgt er uiteindelijk voor dat de frees veel gelijker wordt belast en daardoor veel langer mee gaat. De nieuwe frezen hebben naast een nieuw type coating ook nog eens een verbeterde passing t.o.v. de oudere modellen. Door deze hardere coating en doordat de frezen strakker op de adapter passen worden de krachten die ontstaan bij het frezen beter opgevangen. Gebroken frezen komen bijna niet meer voor en de standtijd is sterk verbeterd.

Tot 3x zo lange standtijd

Deze nieuwe v3.0 frees in combinatie met een oude machine levert al snel een standtijdverbetering op van 30%. In combinatie met de nieuwe BevelMate® en BevelMite® 3.0 machines kan de standtijd verlengd worden met 200-300%.

Een ander nieuw product dat te zien is op de Metaaltechniek stand is de 3M X-tract schijf: een gaas-schijf voorzien van CubitronII korrels die de perfecte combinatie biedt van stofafzuiging en slijpkracht. Uiteraard is er ook aandacht voor de eigen lijn schuur- en slijpmiddelen.   

www.metaaltechniek.nl

Metavak: B.112

Dit bericht delen?