Rubriek: Diversen

METAVAK 2023 succesvolle ontmoeting metaalbewerkende maakindustrie  

“We kijken terug op drie drukke dagen waarop de metaalbewerkende maakindustrie weer samen kwam in Evenementenhal Gorinchem. De bezoeker kon zich onderdompelen in een totaalaanbod en met één bezoek weer voorbereid zijn voor de nabije toekomst, zowel qua materialen, machines als kennis”, zegt Jessica Eijkelenboom namens de organisatie.

Meer dan 5.650 mensen bezochten METAVAK in Evenementenhal Gorinchem. Tijdens hun bezoek hebben ze meer ontdekt over de nieuwste machines, technologieën en kwamen ze in contact met ruim 130 exposanten. De deelnemers van METAVAK waren verspreid over een zestal gebieden: verspaning, plaatbewerking, automatisering, reiniging en oppervlakte, 3D printen en verbinden. Al meer dan 50% van de deelnemers heeft zich aangesloten voor de editie van METAVAK en Welding Week 2024 op 1, 2 & 3 oktober.

Goed gevuld vrij toegankelijk kennisprogramma

Drie dagen lang hebben bezoekers hun kennis kunnen bijspijkeren over de uitdagingen van vandaag en morgen. Zo legde Binder 3D uit hoe 3D printen in jouw maakbedrijf van waarde kan zijn en TNO / Produmize gaven drie powersessies over slimmer werken, meer winst: de digitale toekomst van industrie!  

Verbindingstechnieken

Naast las- en soldeertechnieken waren er ook andere verbindingstechnieken te zien op de beursvloer gericht op metaalbewerking. Zoals het gebruik van lijm om materialen aan elkaar te bevestigen of het gebruik van klinken, nagelen en schroeven.  

www.metavak.nl

Dit bericht delen?