Rubriek: Diversen

METAVAK zeer positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

De afgelopen editie van METAVAK is erg positief verlopen, zo laat beursorganisator Easyfairs Nederland weten. Het nationale vakevent voor de metaalbranche werd op 5, 6 en 7 oktober in Evenementenhal Gorinchem bezocht door bijna 4.300 bezoekers.

“Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten positief. Na een jaar noodgedwongen overgeslagen te hebben, mochten we eindelijk deze innoverende sector weer bij elkaar brengen. Dat was dan ook te merken, want het enthousiasme spatte er van alle kanten vanaf”, zegt Carly Crezee namens de beursorganisatie.

Omvangrijk programma

Naast een goedgevulde beursvloer was er een omvangrijk programma, zoals het Directeuren-Diner op woensdag 6 oktober dat door Koninklijke Metaalunie en SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassingen Zuid-Holland) werd georganiseerd. Crezee: “Dit was wederom een succes! Het was een mooi moment waarbij directeuren van bedrijven in gesprek gingen met studenten over de toekomst van technisch talent in de metaalsector. Ook mooi om te zien hoe beide partijen elkaar vonden en mooie gesprekken voerden onder het genot van een diner met uitzicht over de beursvloer.” Tevens werd er met de studentmiddag goed gehoor gegeven aan het tekort van technisch personeel in de sector. Veel studenten verlieten geënthousiasmeerd de beursvloer.

Additive Manufacturing

Verder werd het Flam3D Printplein drukbezocht. Hier kregen bezoekers meer inzicht over Additive Manufacturing (AM) en de meerwaarde voor hun bedrijf. Op dit themaplein werden alle aspecten van 3D-printing belicht. Ook de verschillende kennissessies die werden georganiseerd door SMITZH, samen met haar partners werden over het algemeen goed bezocht en met name de diversiteit qua interessante onderwerpen die nu in de markt spelen werd gewaardeerd. Actuele onderwerpen die aan bod kwamen, waren onder meer Industrie 4.0 vanuit TNO, Machines verbinden met IoT vanuit IoT Academy, diverse kanten van 3D-printen belicht vanuit Flam3D en RAMLAB en Lasrobots nu en in de toekomst vanuit Smart Welding Factory.

“Het was een feest om deze beurs weer te mogen organiseren. En voor onze hoofdmediapartner Metaalnieuws was het sowieso al een feest, want ze bestonden 20 jaar en dat hebben we samen gevierd met gebak. Ook diverse exposanten heften het glas met hun (nieuwe) klanten, want er zijn meerdere machines verkocht op de beursvloer. Dat was ook één van de meest gehoorde geluiden vanuit onze exposanten: bezoekers kwamen echt doelgericht naar de beurs om zaken te doen. Op naar 2022!”, aldus Crezee.

www.metavak.nl

Dit bericht delen?