Rubriek: Logistiek

MEWA systeem voor herbruikbare poetsdoeken ideaal voor fabrieken en werkplaatsen

De meest duurzame manier om het milieu te beschermen is afval vermijden en spullen gezamenlijk gebruiken. Textielsharing is een vorm van actieve milieubescherming. MEWA-textielmanagement kiest voor herbruikbaarheid.

Het MEWA-systeem voor poetsdoeken is daarmee niet alleen goed voor het milieu maar heeft ook andere voordelen: een exacte budgettering, meer veiligheid op de werkvloer en uiteraard snel en grondig gereinigde machines, gereedschappen en vloeren.

MEWA-klanten huren de sterk absorberende doeken. MEWA haalt die op afgesproken tijdstippen op, wast ze, zorgt voor een strenge kwaliteitscontrole en levert daarna weer schone doeken.  Dat is handig, maakt een exacte kostenberekening mogelijk en bespaart tijd, omdat er altijd schone doeken beschikbaar zijn. Het aantal en de soort poetsdoeken (er zijn er vier verschillende, afhankelijk van het gebruik) kan altijd worden aangepast aan de huidige behoeften van een bedrijf.

Eén miljard poetsdoeken

MEWA levert haar slimme deelsysteem voor poetsdoeken aan bedrijven in heel Europa. Elk jaar wast MEWA meer dan een miljard poetsdoeken voor 188 000 klanten. Olie en vetten worden uit de doeken gefilterd en worden hergebruikt voor de verwarming van de was- en droogstraten. Dat is goed voor 80% procent van het energieverbruik en bespaart jaarlijks 7 miljoen liter stookolie. Door een voortdurend verbeterende techniek kan MEWA het waterverbruik ook steeds verder terugdringen.

www.mewa-service.nl

Dit bericht delen?