Rubriek: Bevestigingstechniek

Migatronic lanceert zeer flexibele lasmachinelijn Sigma Select

Sigma Select is een geheel nieuwe lijn lasapparatuur die een groot deel van Migatronics MIG/MAG-lasmachineseries samenvoegt. De nieuwe Sigma Select kan op ongekende schaal op maat worden ontworpen met functies en programmapakketten. Dit maakt het tot een van ’s werelds meest flexibele en kostenefficiënte lasmachineseries. De Deense lasmachinefabrikant Migatronic heeft gebruikgemaakt van Schweissen & Schneiden 2017 in Düsseldorf, de belangrijkste vakbeurs op het gebied van lassen, snijden en verbinden, om de Sigma Select te lanceren die in de toekomst de Omega-, Sigma- en Sigma Galaxy-series zal vervangen. Sigma Select kan worden geleverd met drie formaten stroombronnen die kunnen worden aangepast aan elke lasbehoefte door middel van functies en programmapakketten.

Eenvoudig in gebruik

Het aanpassen en het gebruik van de nieuwe machineserie is vrij eenvoudig. Het is gebaseerd op Migatronics beproefde lasmachines. Zowel het concept van een compacte versie als een versie met een afzonderlijke, draagbare draadaanvoer unit. De Sigma Select beschikt over een afneembaar bedieningspaneel met een grafisch display en eenvoudige symbolen op pictogrambasis dat als afstandsbediening kan worden gebruikt op de laslocatie. ‘Wij hebben de Sigma Select ontworpen om het nog eenvoudiger te maken voor onze klanten om aan toekomstige eisen voor lasapparatuur te voldoen. Een Sigma Select die begint als ”boodschappenauto” kan worden uitgebreid naar een “stationwagen” door extra hardware toe te voegen of door nieuwe lasprogramma’s en functies te uploaden, naar gelang de behoefte van de klant verandert. De robuuste kast maakt de lasmachine zeer bestendig tegen stoten, stof en vocht. Wij geloven dat wij ‘s werelds meest flexibele, kosteneffectieve en gebruikersvriendelijke lasmachine hebben gecreëerd en hebben hoge verwachtingen van de lancering’, zegt Torben Henriksen, productmanager van Migatronic.

Eenvoudig aanpassen aan toekomstige productiebehoeften

Migatronic heeft de Sigma Select ontworpen met de intentie om eerdere instapmodellen te vervangen, net als topmodellen met aangepaste bogen, zoals Intelligent Arc Control en Power Arc. Het was belangrijk om de Sigma Select intuïtief en eenvoudiger in gebruik te maken zodat de individuele lasser nog beter kan lassen. Programmapakketten en een brede reeks functies maken het eenvoudig om te beginnen en het lasapparaat aan te passen aan de huidige productiebehoeften. ‘Bij de aanschaf van een Sigma Select hoeven bedrijven niet te bepalen of de lasmachine kan voldoen aan toekomstige productiebehoeften. Als de behoeften veranderen, kan er eenvoudig nieuwe software worden toegevoegd. Een ander voordeel is de eenvoudige opslag van lasgegevens ten behoeve van documentatie en statistieken’, zegt Torben Henriksen. Ook voor Migatronic-dealers over de hele wereld biedt de Sigma Select een groot voordeel. Zij hoeven niet langer een grote voorraad van verschillende lasmachines op voorraad te houden, omdat het aantal versies significant is verminderd. Dit verlaagt het kapitaal dat vastzit in voorraden aanzienlijk. Om speciale functies te demonstreren aan klanten, hoeven dealers alleen maar een demokaart in het lasapparaat te steken om de gewenste functies tijdelijk vrij te geven.

www.migatronic.nl

Dit bericht delen?