Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Mios excenterpersen in programma Hoffmann-Metalcare

De C-frame-persen van het Italiaanse bedrijf Mios, dat al meer dan 40 jaar mechanische excenterpersen produceert met vermogens van 10 t/m 105 ton, maken sinds kort deel uit van het leveringsprogramma van Hoffmann-Metalcare. Het bedrijf completeert daarmee het programma excenterpersen dat varieert van eenvoudige ‘instapmodellen’ tot hoogwaardige speciaaluitvoeringen.

Hoffmann-Metalcare voert ook de modificaties van de Mios excenterpersen door en verzorgt de service en het onderhoud van de persen in Nederland en België. Zo weten klanten zich tijdens de gehele gebruiksduur van hun machine verzekerd van een partner die ze ontzorgt.

Breed inzetbaar

Mios excenterpersen worden ingezet in een grote verscheidenheid aan omgevingen en processen, variërend van laboratoria tot productiebedrijven. De mechanische C-frame excenterpersen zijn leverbaar in drie series: FV (10, 20 en 40 ton), TV (45 ton) en TR (55, 80 en 105 ton). De persen kennen een gestandaardiseerde stalen constructie en hebben een as uit gelegeerd staal. De rem/koppelingcombinatie is pneumatisch uitgevoerd. Het pneumatische systeem bestaat verder uit een drukregelaar, pers- en veiligheidsventiel, filter, magneetventiel met dynamische besturing en drukschakelaar. De smering verloopt centraal via een instelbare oliedosering. De machine is voorzien van besturing met programmeerbare slagenteller.

De robuuste Mios persen zijn voorzien van PLC voor integratie van de pers in productielijnen. Uit oogpunt van geluidsproductie is de onderbouw van de persen gevuld met geluidsisolerend materiaal. De standaard aanwezige veiligheidsschermen van plexiglas in een aluminium raamwerk bieden bescherming voor de gebruiker. Om het onderhoud en de vervanging van stempels zo veel mogelijk te vereenvoudigen, kunnen de schermen volledig worden geopend zonder te worden gedemonteerd.

hoffmann-metalcare.nl

Dit bericht delen?