Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Moderne zwenkbuigtechnologie verbreedt mogelijkheden gevelspecialisten

RAS heeft met de Turbo2 plus een zwenkbuigmachine op de markt gebracht voor 4-zijdig zwenkbuigen van dunne plaat tot max 2,5 mm. De machine biedt de mogelijkheid om 4-zijdig te buigen, terwijl de investering in het segment van 2-zijdig valt. Met name bedrijven in de gevelbeplating kunnen zich hiermee sterk onderscheiden en voldoen aan de vraag naar complexe en exclusieve producten voor gevelbeplating.

Leemrijse uit Winterswijk, specialist in dak- en wandtechniek, investeerde in dit nieuwe type zwenkbuigmachine als uitbreiding op de bestaande capaciteit. Het bedrijf richt zich op de utiliteitsbouw in de regio en ontzorgt haar klanten door zowel dakbedekking als gevelbeplating uit één hand aan te bieden. Directeur eigenaar Andy Leemrijse: ‘Dat heeft als voordeel dat de werkzaamheden van de verschillende teams optimaal op elkaar worden afgestemd. Dat scheelt de klant tijd.. en geld!’.

Exclusievere architectuur

Leemrijse zat met een 10 jaar oude zwenkbuigmachine aan de grens van haar capaciteit. Andy Leemrijse: ‘Met de sterke groei van het aantal bouwprojecten zien we ook een grotere vraag naar exclusievere architectuur waarvoor we meer cassettevormige producten moeten leveren. Tot nu toe moesten we die uitbesteden. We zochten daarom een extra zwenkbuigmachine die ook 4-zijdig kon buigen. RAS kon met de nieuwe de Turbo2 plus aan die wens voldoen, zowel qua mogelijkheden als qua prijs’. 

Snel buigprogramma opzetten

Met de in hoogte verstelbare bovenwang, het gereedschap-snelspansysteem en het ‘One click’ programmeer-systeem biedt de Turbo2 plus mogelijkheden uit het duurdere segment. Leemrijse: ‘Met die software kunnen onze medewerkers snel, eenvoudig en exact vanaf een schets een buigprogramma opzetten en direct het werkstuk maken. De besturing geeft de maakbaarheid aan, bepaalt de buigvolgorde en geeft die ook 3D op het beeldscherm weer, zodat de medewerker zich niet kan vergissen’.

Metall, de Nederlandse dealer voor RAS, heeft de machine geïnstalleerd en een korte training verzorgd. Hendrik Wijngaard van Metall verzorgde zelf zowel de verkoop als de installatie van de machine. Andy Leemrijse: ‘Iemand die zelf van de hoed en de rand weet geeft ook veel vertrouwen. Aan het eind van de eerste week hadden we alle mogelijkheden wel onder de knie. Sindsdien is de machine iedere dag intensief in gebruik geweest’.

www.leemrijse.nl

www.metall.nl

Dit bericht delen?