Rubriek: Oppervlakte

MOL ZERO: Oplosmiddelvrije toekomst met behoud van kwaliteit

Dat de Pantser Coatings van Mol Coatings uit Rhenen optimale bescherming bieden onder de meest extreme omstandigheden wordt al tientallen jaren bewezen. Bij het in Rhenen gevestigde familiebedrijf, opgericht in 1932, blijft men continu bezig het programma nog verder te perfectioneren. Het dit jaar geïntroduceerde MOL ZERO Pantser is daar een heel goed voorbeeld van.

Met deze oplosmiddelvrije Pantser Coatings, geproduceerd met 100% groene stroom, wordt de oplosmiddeluitstoot tot 99% gereduceerd! Mol is overduidelijk geen ‘verfprakker’ maar een producent van verfproducten met de meest vooruitstrevende technologie!

Zelfstandige verfproducent

Mol Coatings heeft al meer dan 15 jaar ervaring met oplosmiddelvrije coatings en heeft al vele obstakels overwonnen. Het bedrijf is één van de weinige zelfstandige verfproducenten die alle oplosmiddelvrije producten van a-tot-z in eigen huis ontwikkelt en produceert. Bij Mol Coatings is men gewend om alles zelf te doen waardoor men in staat is ook exact te maken wat de klant vraagt, in zowel kleine als grote batches. Deze kracht geldt ook voor het MOL ZERO pakket waarvan alle eigen recepturen in midden Nederland worden ontwikkeld en geproduceerd. Dit is te danken aan een zeer sterk verftechnisch team en een computergestuurd RVS productieapparaat.

Hierdoor zijn de klanten altijd verzekerd van een reproduceerbare kwaliteit. Zodra de product- of receptkeuze is gemaakt, weet de klant dat dit product keer op keer geleverd wordt in overeenstemming met de bij aanvang afgesproken specificaties. Men ziet in de praktijk dat dit klanten werk uit handen neemt. Voor Mol Coatings is het vanzelfsprekend dat de verfleverancier verantwoordelijk is voor het leveren van de juiste verfsystemen.

MOL ZERO breed inzetbaar

Sinds de introductie van MOL ZERO hebben al diverse bestaande en nieuwe klanten kennis gemaakt met de oplosmiddelvrije coatings. De producten worden al in zeer diverse branches ingezet, van trailerbouw tot tankbouw en van onderdelen tot complete staalconstructies. Bijna alle “ouderwetse” producten kunnen vervangen worden door een MOL ZERO alternatief. Het belangrijkste vertrekpunt was dat men de oplosmiddeluitstoot wilde verlagen met 99% en aan kwaliteit 0% in wou leveren. En als klanten van Mol Coatings iets willen, dan zorgt men met de klant dat het haalbaar wordt.

Systeem voor de toekomst

Omdat bedrijven niet graag hun bestaande vaak goed lopende productieprocessen aanpassen is het niet gewenst om continu te wijzigen van verfsysteem. Dit gebeurt in de praktijk wel vaak omdat de uitstoot bijvoorbeeld 10% verlaagd moet worden vanwege regelgeving of het vergunde plafond. Bij Mol Coatings ziet men in dat de regelgeving in de toekomst niet soepeler zal worden. Daarom maakt men als dat even kan altijd de keuze om het systeem in één gang om te bouwen van oplosmiddelrijk naar een verlaging van de uitstoot tot 99%. Hierdoor worden velen tussenstappen overgeslagen en wordt er direct gekozen voor het systeem van de toekomst.

Aanzienlijke besparing stookkosten

Naast de oplosmiddeluitstoot zijn er nog velen andere voordelen te noemen. Zo is er geen sprake meer van gevaarlijke opslag en transport en is het opschalen in de productie mogelijk binnen de vergunde situatie. Ook niet geheel onbelangrijk: niet stoken maar ventileren waardoor de kosten en CO2 uitstoot tot 80% verlaagd kunnen worden. Dit geldt voor het verfsysteem maar ook voor de ontvetter of reiniger die wordt toegepast die ook uit het MOL ZERO pakket komt.

Trots op unieke C5-HIGH normering

Het meest trots is men bij Mol Coatings momenteel op een zeer uniek systeem waarmee een C5-HIGH normering wordt behaald met een twee laags ZERO systeem. De meeste “huidige” systemen met een hoog oplosmiddel uitstoot hebben hier 3 lagen voor nodig. Het systeem bestaat uit een oplosmiddelvrije 2K Epoxy primer of een 2K Armour Zinc Primer afgewerkt met een 2K Aflak. Een oplosmiddelvrij 2-lagen systeem met een duurzaamheidsklasse van C5-HIGH (15-25 jaar) is echt uniek! Minder arbeid, minder product, minder stoken en veel minder oplosmiddel.

Enthousiast geworden om de voordelen van de  Mol Zero producten te ontdekken?! Wij komen graag vrijblijvend in contact met u.

www.mol-coatings.com

Dit bericht delen?