Rubriek: Logistiek

Nationale Cobot Dag op 18 november a.s.

Veel MKB ondernemers in de maakindustrie zouden er goed aan doen op het gebied van automatisering een inhaalslag te maken. Dat kan bijvoorbeeld met een cobot in de hoofdrol. De voordelen van een collaboratieve robotarm zijn nog steeds niet overal bekend. Om die bekendheid van cobots te verbeteren heeft Olmia Robotics 3 jaar geleden de Nationale Cobot Dag in het leven geroepen.

De verschillende merken en typen, de randapparatuur en verscheidenheid aan toepassingsmogelijkheden komen allemaal aan bod. Ondernemers die geïnteresseerd zijn om hun productie naar een hoger plan te trekken kunnen op deze dag zelf ervaren hoe een cobot werkt en ideeën opdoen voor welke taken ze een cobot kunnen gebruiken om repetitieve taken te automatiseren.  

Rondetafelgesprek en bedrijfspresentaties

De Nationale Cobot Dag 2020 wordt een live uitgezonden rondetafelgesprek, afgewisseld met bedrijfsvideo’s en case studies. Ook worden er cobotsets gedemonstreerd. De uitzending is op 18 november tussen 10.00 en 13.00 uur. Als gespreksdeelnemers aan tafel zitten eindklanten en vertegenwoordigers vanuit o.a. brancheverenigingen, het onderwijs en de uitzendbranche.

Kijkers van de uitzending worden actief betrokken bij de uitzending. Er worden stellingen gegeven aan de gasten aan tafel waarop ze kunnen reageren. Ook is er een quiz waaraan kijkers mee kunnen meedoen. Er is ook gelegenheid om vragen in te sturen.

www.nationalecobotdag.nl  

Dit bericht delen?