Rubriek: Verspaning

Nieuw 5-assige portaal bewerkingscentrum Takumi

Takumi presenteert een noviteit voor de Europese markt. Dit 5-assige bewerkingscentrum U800 voor precisiebewerking in gereedschaps- en matrijzenbouw bewerkt snel en nauwkeurig. Perfecte oppervlaktes zijn het resultaat. De compacte portaalbouwwijze heeft verhoudingsgewijs weinig plaats nodig, garandeert hoge nauwkeurigheid en thermische stabiliteit. Het werd ontworpen voor onderdelen die een hoge mate van snelheid, nauwkeurigheid en oppervlaktekwaliteit vereisen.

Grote en zware onderdelen nauwkeurig bewerken

Door een draaitafel met een diameter van 800 mm en een maximale tafelbelasting van 1.000 kg kunnen grote en zware onderdelen bewerkt worden in deze machine. A- en C-as worden met Torque-motoren aangedreven (A-as: tweezijdige Torque-aandrijving) Deze directe aandrijvingen beschikken over een hoog aandrijf- en klemmoment en maken indruk door hun compacte bouwwijze. Ze zijn nagenoeg slijtagevrij en daardoor onderhoudsarm. Alle machines van Takumi zijn voorzien van een Heidenhain besturing, die dialoog-, parallel-, vrije contour- en ISO-NC-programmering mogelijk maken. Het 5-assige bewerkingscentrum U800 voor precisiebewerking in gereedschaps- en matrijzenbouw bewerkt snel en nauwkeurig. Perfecte oppervlaktes zijn het resultaat.

(Foto’s: HURCO) Over Takumi Takumi Machinery Company Ltd. is een in 1988 opgerichte machinebouwonderneming met hoofdkantoor en bedrijf in Taiwan, dat CNC-Highspeed-Portaalbewerkingscentra voornamelijk voor de gereedschaps- en matrijzenbouw ontwikkelt en produceert. Alle componenten die bij de fabricage worden gebruikt, zijn van eersteklas merkfabrikanten en gespecialiseerde leveranciers. In Juli 2015 werd Takumi door de Amerikaanse CNC-machinefabrikant HURCO overgenomen. www.hurco.com

Dit bericht delen?