Rubriek: Diversen

Nieuw Europees hoofdkantoor Fluke naar Brainport Campus Eindhoven

Fluke is wereldwijd een toonaangevende speler in de productie van compacte, professionele elektronische test- en meetinstrumenten. Het bedrijf heeft de opening aangekondigd van zijn nieuwe Europese hoofdkantoor in Eindhoven. Daar komt onder meer een customer experience centre van 400 m2.  

Het wordt door Fluke’s strategische ondersteunings- en trainingsmanager Eric van Riet omschreven als een droom die uitkomt. “Wat wij wilden is dat klanten onze instrumenten zouden kunnen ervaren in een omgeving die zo dicht mogelijk de realiteit benadert. Om te laten zien waar en hoe onze producten worden toegepast en welke trainingsmogelijkheden we kunnen bieden”.

Belevingscentrum voor klanten

De individuele omgevingen waarin elk van Fluke’s instrumenten worden toegepast, zijn opnieuw onder de loep genomen in het hart van het gebouw. Van geminiaturiseerde elektrische onderstations tot kleine productie-eilanden; voor elk is een specifieke meetopstelling opgezet. “De beste manier om training aan te bieden is in een hands-on omgeving zoals dit. Dit werkt prima en onze klanten zijn erg tevreden over de ervaringen die ze hier opdoen”, zegt Van Riet. Het centrum werd ontwikkeld vanuit een passie voor klanten om ze aan te sporen optimaal gebruik te maken van onze producten. Uiteindelijk willen we dat mensen hier naar toe komen om te spelen”, zegt Eric van Riet, “Als klanten niet in staat zijn om persoonlijk deel te nemen, kunnen we in demonstratievideo’s uitleggen hoe onze apparatuur het best wordt ingezet.”

Fluke omgevingen

De omgevingen bestaan uit een kleine geautomatiseerde productie-eenheid, een industrieel eiland met een door een motor aangedreven pomp die water onder een bepaalde druk rondpompt, een traditioneel datacentrum en een uitstapje naar “digital ceiling” networking.  Er komt een elektrische werkplaats, die wordt gevoed door een zonnepaneel, compleet met een kijkje naar een snelweg en een laadsysteem voor elektrische auto’s. Elk instrument van Fluke kan worden gedemonstreerd in de omgeving waarvoor het specifiek werd ontwikkeld.

Brainport Campus

In de industriële Brainport Campus in Eindhoven – thuisbasis van het nieuwe hoofdkantoor van Fluke – is het beste van de high-tech maakindustrie samengebracht onder één dak. Het Fluke Europese belevingscentrum vormt het hart van de innovatieve Fluke kantooromgeving. Eric van Riet geeft het toe, “Ons Europese belevingscentrum zou niet mogelijk zijn geweest zonder de hulp van een aantal briljante partnerbedrijven die hebben meegeholpen om deze droom te realiseren.”

www.fluke.com

Dit bericht delen?