Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Nieuwe buislaser BLM GROUP snijdt tot 305 mm

BLM GROUP introduceerde onlangs haar nieuwe buislaser Lasertube LT12, met een snijbereik van 25 tot 305 mm diameter. BLM breidt daarmee haar bewerkingsgamma van de BLM Adige buislasers verder uit om te voldoen aan de vraag naar lasersnijden van grotere formaten buis en profiel.

De LT12 kan worden uitgerust met een fiberlaserbron met verschillende vermogens en kan buizen bewerken tot 62 kg/m. Daarvoor is de constructie versterkt met een doorn in de staart en een vaste bril die de buis tijdens het snijden ondersteunt. Een van de innovaties is de schrootefficiëntiemodus, waarmee bij het snijden van het uiteinde van de buis het snijafval kan worden beperkt tot slechts 113 mm.

Hoge prestaties op lichte en zware buizen

Zoals bij alle Adige buislasers van BLM GROUP wordt de buis over de hele bewerkingslijn ondersteund voor een nauwkeurige en snelle bewerking van zowel buizen met een kleine diameter als lange, zware buizen. Altijd met behoud van snelheid en precisie in het bereik van de bewerkte diameters. Het is een flexibel systeem dat geschikt is voor verschillende sectoren, maar vooral interessant voor sectoren die open en gesloten profielen bewerken tot 305 mm diameter.

Meer mogelijke configuraties

De nieuwe LT12 buislaser is modulair zowel wat betreft laad- als loslengte. In feite zijn er twee maten voor het laden (8,5 m en 12,5 m) en verschillende maten voor het lossen beschikbaar. De mogelijkheid om lengtes tot 12,5 m te laden is gemaakt om de verwerking met nesting te optimaliseren, waardoor ongebruikte lengtes sterk worden gereduceerd.

Integratie boor- en tapbewerkingen

BLM heeft ook de LT12 uitgevoerd met een geïntegreerde boor-0tapunit. Deze is uitgerust met een gereedschapsmagazijn met 8 of 16 posities, waarbij de slijtagestatus van de gereedschappen kan worden bewaakt. Door de boor-tapbewerkingen in dezelfde procesgang te integreren kunnen separate bewerkingsstappen worden uitgespaard, waarmee tevens de doorlooptijd van het product sterk wordt verkort.

Automatische correctie positionering

Voor het eerst is op een Adige buslaser Active Scan geïntroduceerd, een door BLM GROUP ontwikkelde technologie om de positionering van buizen te corrigeren zodat altijd de juiste geometrie op de te snijden buizen wordt verkregen. Dit is een van de Active Tools – exclusieve en gepatenteerde technische oplossingen – die het populairst zijn op de Adige buislasers van BLM Group.

www.blmgroup.com

Dit bericht delen?