Rubriek: Verspaning

Nieuwe generatie wisselplaten Sandvik Coromant

Sandvik Coromant introduceert haar tweede generatie CoroTurn® Prime B-type wisselplaten. De nieuwe, dubbelzijdige negatieve wisselplaat is voorzien van vier snijkanten en is ontworpen voor voorbewerken en nabewerken in staal, roestvast staal en duplex roestvast staal, HRSA en titanium.

PrimeTurning™ maakt het draaien in alle richtingen mogelijk en is een productief en effectief alternatief voor conventionele bewerkingen. Het concept bestaat uit de PrimeTurning™ methode, CoroTurn® Prime A- en B-type gereedschappen en de CoroPlus® Tool Path voor PrimeTurning™ software.

Draaien in alle richtingen

De tweede generatie CoroTurn® Prime B-type heeft een belangrijke upgrade ondergaan. “We werken continu aan het ontwikkelen van ons PrimeTurning™ programma,” zegt Staffan Lundström, productmanager bij Sandvik Coromant. “De nieuwe B-type gereedschappen zijn verbeterd in elk opzicht, voor het verder ondersteunen van draaien in alle richtingen.”

Vier snijkanten

Een belangrijk voordeel is dat de nieuwe wisselplaat negatief en dubbelzijdig is. Vier snijkanten — tweemaal zoveel snijkanten als de vorige wisselplaat — maken een kostenefficiëntere bewerking mogelijk. Het gereedschap is uitgerust met een nieuw robuust ontwerp voor de wisselplaatzitting, dat gereedschapsbreuk voorkomt wanneer de wisselplaat breekt en het mogelijk maakt voedingsrichtingen te wijzigen zonder wisselplaatbewegingen.  

De nieuwe CoroTurn® Prime B-type wisselplaten zijn beschikbaar voor uitwendig en inwendig draaien in een assortiment van soorten met hoge prestaties, waaronder de nieuwe soorten GC4415 en GC4425 voor het draaien in staal. Programmeringsondersteuning wordt geboden in de meest gangbare CAM-platformen en met CoroPlus® Tool Path voor PrimeTurning™.

www.sandvik.coromant.com

Dit bericht delen?