Rubriek: Diversen

Nieuwe kledinglijn MEWA beschermt tegen chemicaliën

De chemische beschermende kledinglijn MEWA Dynamic Elements is het nieuwste lid van de MEWA Dynamic-familie. De moderne werkjassen, -broeken en tuinbroeken zijn nu verkrijgbaar in antraciet, marineblauw of malachiet/antraciet. 

Zijdelingse elastische inzetstukken in de bretelbroek zorgen voor mobiliteit en draagcomfort. De reflecterende elementen ondersteunen de sportieve pasvorm. De drukknopen en ritssluitingen zitten verborgen en garanderen de veiligheid die in de branche vereist wordt. De kledij met certificeringen EN 1149-3 en -5 en EN 13034 type 6 beschermt de kleding van werknemers in de chemische industrie, bij galvanische processen en voor de handel in chemische producten. De antistatische eigenschappen voorkomen het ontstaan van vonken. Doordat de kleding geïmpregneerd is, kunnen spatten van zuren en andere chemicaliën niet indringen tot op de huid. 

Speciale wasprocessen

MEWA Dynamic Elements is beschikbaar bij MEWA Textil-Management. Na gebruik worden de kledingstukken opgehaald, geleverd en vervangen in geval van schade. Speciale wasprocessen zorgen ervoor dat de beschermende functies behouden blijven. Een uiterst dunne, vloeistofafstotende fluorcarbonfilm beschermt tegen chemicaliën. Door mechanische invloeden kan die echter beschadigd zijn. Tijdens de laatste spoelbeurt wordt een speciale chemische stof toegevoegd, waarna de kleding gedroogd wordt aan temperaturen van 130 tot 140°C. ‘Alleen een professional kan voor zo’n regelmatige impregnering zorgen die voldoet aan de veiligheidsnormen’, zegt Silvia Mertens, Product Manager bij MEWA en ingenieur voor kledingtechnologie.

www.mewa-service.nl

Dit bericht delen?