Rubriek: Bevestigingstechniek

Nieuwe lastoortsen Translas blinken uit in ergonomie en duurzaamheid

Tijdens ‘Schweissen & Schneiden 2017’ heeft Translas, fabrikant van lastoortsen, een nieuwe generatie MIG- & TIG-lastoortsen geïntroduceerd. De nieuwe toortslijnen 8XM en 8XT, die inmiddels de 8e generatie vertegenwoordigen, blinken verder uit in ergonomie en duurzaamheid. Daarmee biedt Translas toortslijnen die het dagelijkse laswerk nog makkelijker en comfortabeler maken. Zeer goede grip, solide constructie, laag gewicht, hoge bedrijfszekerheid en de fijne manier waarop de toortsen in de hand liggen, vormen de unieke kenmerken van beide toortslijnen. Zo hebben de handgrepen van beide lastoortsen aan de onderzijde een nieuwe geribbelde structuur met 2K rubber inlays gekregen. Deze zorgen voor een optimale grip op de toorts en geven deze bovendien een uniek design. De introductie van de nieuwe toortslijn is op de beurs dan ook direct zeer positief ontvangen.

15 types

De nieuwe 8XM MIG-lastoortsenlijn bestaat uit een 15-tal types, oplopend tot 380 Ampère in gas- en 550 Ampere watergekoeld. Naast de greep hebben de MIG lastoortsen van de 8XM lijn ook een 30% grotere schakelaar gekregen, die daardoor makkelijker schakelt. De hoge koelcapaciteit van de Translas MIG-lastoortsen is, dankzij de unieke constructie van de zwanenhalsen altijd een onderscheidend kenmerk geweest. Ook voor de nieuwe lijn claimt Translas een 15% betere koeling dan met traditionele zwanenhalsen.

Focus op ergonomie

Door de toepassing bij fijner laswerk, komt het bij TIG-lastoortsen altijd aan op het gevoel waarmee de toorts in de hand ligt de lasser. Bij het design van de nieuwe 8XT TIG-lastoortsenlijn heeft Translas de focus volledig op ergonomie gelegd. Dat heeft geresulteerd in een handgreep die ergonomisch tot in het fijnste detail is ontworpen om de lasser het hoogst mogelijke comfort te bieden en om spanning op pols en vingers te elimineren. Daarvoor zijn aan de onder- en bovenzijde extra griplijnen aangebracht. Een verdikking aan de onderzijde zorgt er voor dat er een curve tussen de duim en wijsvinger ligt, waardoor de handgreep meer stabiliteit in iedere laspositie heeft. Een verdere opvallende vernieuwing is de mogelijkheid het toortslichaam in drie standen te roteren: recht en 45 graden naar links en rechts. Daarmee wordt het mogelijk om ook lastig toegankelijke gebieden tijdens het lassen te kunnen bereiken. Om de duurzaamheid en bedrijfszekerheid verder te verhogen, heeft Translas ook de PCB-module in het machinecontact optimaal afgeschermd zodat verstorende invloed van hoge frequenties en vuil worden voorkomen. De nieuwe toortslijnen 8XM en 8XT worden geleverd via een select dealernetwerk in meer dan 50 landen wereldwijd.

www.translas.com

Dit bericht delen?