Rubriek: Gereedschappen

Nieuwe lijn schroefdraadsnijden en vormtappen Seco

Seco Tools heeft zijn assortiment tapoplossingen uitgebreid met een nieuwe productlijn tappen voor schroefdraadsnijden en vormtappen. De nieuwe veelzijdige lijn omvat drie prestatieniveaus die fabrikanten in staat stellen op een kosteneffectieve manier de juiste tap te vinden voor hun specifieke toepassing.

De combinatie van superieure basismaterialen, geavanceerde coatings en speciale snijkantbehandelingen zorgt ervoor dat deze Seco-tappen precisieschroefdraad genereren, terwijl ze zorgen voor een uitstekende spaanafvoer, kortere insteltijden en een langere standtijd. “Met de introductie van de nieuwe lijn taps voor schroefdraadsnijden en vormtappen bieden we klanten nu een totaaloplossing voor hoogwaardige tappen tegen scherpe prijzen”, aldus Radoslaw Zdanowski, Global Product Manager bij Seco Tools. “Naast deze betaalbaarheid behouden we dezelfde hoge kwaliteit in deze tappen die onze klanten van Seco gewend zijn”.

Drie tap-niveaus

De drie prestatieniveaus omvatten de productaanduidingen van T32 en T34 schroefdraadsnijtaps en T33 voor vormtappen. Op het basisniveau zijn universele tappen voor algemene doeleinden verkrijgbaar. De tweede T34-serie op middenniveau bestaat uit tappen met hogere prestaties die goed werken in diverse werkstukmaterialen, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor productieomgevingen met een hoge mix en een laag volume met voortdurend wisselende onderdelen en materialen. Het hoogste prestatieniveau zijn tappen voor materiaal-specifiek schroefdraadsnijden en vormtappen, zoals tappen die geoptimaliseerd zijn voor staal of andere geavanceerde materialen.

De belangrijkste voordelen van het afstemmen van de juiste tap op de toepassing zijn een langere standtijd die consistent en voorspelbaar is om het risico van onverwacht breken van de tap en het verschroten van onderdelen te verminderen nadat uren aan bewerken zijn geïnvesteerd. Bovendien zorgt een reeks tapprestatieniveaus ervoor dat fabrikanten alleen betalen voor het tapprestatieniveau dat ze daadwerkelijk nodig hebben. Voor werkplaatsen met machines met een lager vermogen of die geen materiaalspecifieke tappen nodig hebben, is het basisniveau een veelzijdige en kosteneffectieve oplossing die hen helpt het aantal tappen dat ze in voorraad moeten houden te verminderen en hun gereedschapsvoorraadkosten te verlagen.

Wereldwijd toonaangevend

Met zijn oorsprong in het Zweedse Fagersta en een aanwezigheid in meer dan 75 landen, is Seco Tools wereldwijd een toonaangevende leverancier van verspaningsoplossingen voor indexeerbaar frezen, volhardmetalenfrezen, draaien, boren, schroefdraadsnijden en gereedschapssystemen. Seco Tools is al meer dan 80 jaar een people company in de bewerkingsindustrie en zorgt voor uitmuntendheid tijdens het gehele productieproces door een uiterst nauwkeurige bewerking en hoogwaardige uitvoer te garanderen.    

www.secotools.com

Dit bericht delen?