Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Nieuwe Sangiacomo-Dimeco persstraat voor Technivorm

‘Met de begin dit jaar door Belttech geleverde Sangiacomo-Dimeco persstraat hebben wij een extra productielijn in gebruik genomen voor licht automaten- en stanswerk. De nieuwe 63-tons Sangiacomo pers is ideaal voor de productie van de kleinere onderdelen. Wij gebruiken hem o.a. voor het stansen van de aluminium behuizing van onze koffiemachines.’ Aan het woord is Ton Bos, manager techniek van Technivorm.

Technivorm is de fabrikant van de zeer bekende koffiemachines van het merk Moccamaster. Het bedrijf maakte in haar fabriek in Amerongen in 2018 maar liefst 570.000 koffie apparaten die wereldwijd worden geleverd. De meeste stansonderdelen worden in eigen huis gefabriceerd en een klein aantal extern. Alle machines worden door de circa 150 werknemers voor 100% hier geassembleerd. Handgemaakt en per stuk gecontroleerd. Een echt ‘Made in Holland’ product dus.

Lichte, kleinere onderdelen

Naast de 63 tons C-frame pers van Sangiacomo bestaat de persstraat uit een bandaanvoerlijn van Dimeco. Deze bestaat uit een afwikkelhaspel, bandrichtmachine en een rollenaanvoerapparaat. Ton Bos: ‘Wij hebben besloten om deze persstraat aan te schaffen vanwege de goede ervaringen die wij hebben met de apparatuur van Sangiacomo en prettige werkwijze van Belttech. De nieuwe productielijn is ideaal voor onze productie van de lichte en kleinere onderdelen. De nieuwe persstraat is een zeer compacte opstelling die eenvoudig in gebruik en makkelijk instelbaar is’.

Belttech

Bij Technivorm hebben ze zoals gezegd al langer ervaring met Sangiacomo persen. De eerste werd aangeschaft in 2009, toen deze nog werden geleverd door Rijva. Eddy van den Belt, die jarenlang voor het bedrijf werkzaam is geweest, heeft eind 2017 de advies- en verkoopactiviteiten van Rijva overgenomen. Zijn nieuwe bedrijf Belttech heeft daarmee de vertegenwoordiging van gerenommeerde merken als Dimeco, Sangiacomo, IMV, Siegfried, Stenhøj, Soprem, Raziol etc. voor de hele Benelux. Dankzij jarenlange ervaring en samenwerking met deze fabrikanten heeft Belttech alle kennis en know-how in huis om haar klanten optimaal te adviseren en begeleiden bij een wijziging of uitbreiding van de productieafdeling.

Belttech is gespecialiseerd in machines voor spaanloze bewerkingen. Dat kan gaan om een excenterpers voor handinlegwerk, maar ook om een portaalpers met coil aanvoerlijn, een lasersnijmachine of een profileerlijn compleet met stapel- en verpakkingsinstallatie. Kortom: productiebedrijven kunnen bij Belttech zowel terecht voor een stand alone machine als voor een turn-key project.

www.belttech.nl

www.technivorm.com

Dit bericht delen?