Rubriek: Plaat- en buisbewerking

Nieuwe wals voor KS Profiel

Met de onlangs in gebruik genomen nieuwe wals kunnen bij KS Profiel vanaf nu profielen worden geproduceerd met een bereik tot 1000 mm breed en 8 mm dik. Voor constructeurs in de warehousing industrie en andere sectoren waarin wordt gebouwd met koudgewalste profielen, betekent dit dat er hoger, breder en voor zwaardere belasting kan worden gebouwd dan voorheen. Deze nieuwe categorie op maat gemaakte koudgewalste profielen vormen tevens een volwaardig en aantrekkelijk alternatief voor onder meer traditionele, warmgewalste H-profielen.

De nieuwe wals is door KS Profiel in eigen huis gerealiseerd. CEO Leendert Noordzij licht toe: “We zien bij onze klanten in de markt een toenemende behoefte aan een zwaarder kaliber profielen waarmee het constructiebereik wordt vergroot. Om exact te kunnen leveren wat onze klanten willen, hebben onze units R&D en Profileertechniek deze machine van de grond af ontwikkeld en gebouwd. Daar zijn we natuurlijk supertrots op.”

Trend: vaker koudgevormd

Het toepassen van een groter kaliber koudgevormde profielen past in een toenemende trend, constateert chief commercial officer Louis Raucamp: “Er wordt steeds vaker gekozen voor koudgevormde profielen omdat warmgewalste maar in een beperkt aantal standaardformaten beschikbaar zijn. Dat kan voor sommige bouwers prima werken, maar we zien dat de behoefte steeds meer verschuift naar maatwerk. De combinatie van hoogwaardig constructiestaal, op maat ontworpen profielvormen, het constructiegemak en ook de duurzamere en efficiënte productiewijze maken het steeds aantrekkelijker voor onze klanten. Met deze nieuwe wals creëren we voor hen weer nieuwe toepassingsmogelijkheden.”

De wals is eind Maart feestelijk in gebruik genomen met de overhandiging van een levensgrote moersleutel door de projectleider aan KS Profiel CEO Leendert Noordzij.

www.ksprofiel.com

Dit bericht delen?